Annons:

Efter tio år som egen – nu är Mikael fabriksansvarig på Vimmerbyföretaget

Efter tio år som egen valde Mikael Fridh att förändra livet. Foto: Wimmerby Fönstersnickerier

Efter tio år som egen – nu är Mikael fabriksansvarig på Vimmerbyföretaget

I drygt tio års tid hade Mikael Fridh företaget Mickes Allservice. Nu har han valt att ta jobbet som fabriksansvarig på Wimmerby Fönstersnickerier istället.
– Jag har kört i tio år och kände att jag inte kom vidare riktigt, säger han.

Annons:

2009 registrerade Mikael Fridh bolaget Mickes Allservice. Som minst hade han en anställd och under toppen, runt 2016-17, var det fem anställda i företaget. 

– Jag har kört i tio år och det är svårt att hitta rätt folk och anställda för att komma vidare. Jag fick inte behålla de jag anställde riktigt, för jobben fanns där hela tiden. Men jag kände inte att jag kom vidare riktigt, säger Mikael Fridh. 

Att driva eget företag innebär förstås också extremt mycket jobb. 

– Det har varit både dag och natt och helger på det. Det är tufft och sedan hade vi mycket strul där ett tag, bilen blev stulen och det var mycket sånt. Det blev lite motigt och man var rätt trött till slut. 

Känns det jobbigt att sluta med något som är sitt eget och som man har hållit på med rätt länge?

– Lite så är det ju, men jag kände framför allt att det inte var värt det tidsmässigt. Jag har tre småbarn och har försummat mycket tid med dem. Jag har fortfarande kvar bolaget och har lejt bort lite jobb som fanns kvar. Planen är väl att ha kvar bolaget i bakgrunden, men jag kommer aldrig driva det som jag har gjort. Kanske kan jag ha det för att göra något lite roligt i framtiden, men jag vet inte planen exakt än. Blir det en börda bara så lägger jag nog ned det. 

"Ångrar inget"

Han säger samtidigt att han inte ångrar någonting.

– Det har betytt väldigt mycket erfarenhetsmässigt. Jag ångrar ingenting, det är därför man har kommit dit man är i dag. 

Har du fått många reaktioner?

– Ja, så blir det ju. Man har samlat på sig många samarbetspartners genom åren, men de flesta är förstående också. Det kan vara tufft emellanåt att vara egen.

"Hade känt mig inlåst"

Nu har istället fått en chans att bli fabriksansvarig för Wimmerby Fönstersnickerier. Det innebär att han ansvarar för produktion, fastigheten och de anställda. 

– Jag var anställd på fönsterfabriken innan jag blev egen. Det är lite som att komma hem på det sättet, jag har varit här som inhyrd under tiden jag hade eget också. Det är vd:n som tar de stora besluten förstås, men det är allt som ingår i ett platschefsjobb kan man säga. 

Är det en stor omställning?

– Det är det, men när man får en sån här position är det både fritt och mycket ansvar. Det hade kanske varit svårare om jag hade ställt mig på golvet mellan sju och fyra, då hade man nog känt sig inlåst. Jobbar jag sent en kväll, kanske man gå hem tidigare en annan dag. Det är frihet under ansvar och annars hade det inte gått. Det kommer säkert bli en hel del kvällar och helger här också, men det blir på ett annat sätt. 

Han ser positivt på framtiden för Wimmerby Fönstersnickerier.

– Det känns ärofyllt att ha fått det här jobbet. Man bytte ju ägare för några år sedan och jag tycker att det känns väldigt bra. Jag ser ljust på framtiden. 

"Tror på det"

Efter ett varsel i höstas är företaget 16 medarbetare. 

– Det var lite tufft i höstas med några jobb som sköts fram och sådär. Året var helt fullbokat, men så flyttades en del jobb och det tjatades om lågkonjunktur. Det är lite årstiden också, i december och början av året är det alltid lite lugnare. 

Hur ser 2020 ut?

– Det börjar röra på sig, så jag är förhoppningsfull. Både vi på kontoret och säljarna gör allt för att det ska fungera. Vi tror självklart att det ska bli ett bra år. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt