Annons:

STORORDER TILL VIMMERBYFÖRETAG –

Mikael Fridh är vd för Wimmerby Fönstersnickerier. Foto: Arkivbild

STORORDER TILL VIMMERBYFÖRETAG – "SÄKRAR JOBBEN HÄR"

Vimmerbyföretaget Wimmerby Fönstersnickerier har tagit hem en stororder. Värdet ligger på 9,3 miljoner kronor.
– Det är jätteskönt. Det säkrar upp jobben här, säger bolagets vd Mikael Fridh. 

Annons:

Det senaste året har varit utmanande för många företag. Wimmerby Fönstersnickerier är ett av många företag som märkt av det.

– Det har varit stora prisökningar, pandemi och krig i Europa som påverkat. Alla prisökningar har varit tuffa. Vi har haft väldigt mycket att göra och haft fullt med förfrågningar och har legat sex, sju månader framåt. När det kommer prisökningar mitt i det kan man inte bara ringa och ändra kostnaden hos kunderna. Fördelen är väl nu att man märkt att det blivit lite mindre förfrågningar och att man har kunnat komma ifatt. Men det är med skräckblandad förtjusning förstås. Man blir lite orolig för framtiden istället, säger vd:n Mikael Fridh. 

Läget framåt ser dock ljust ut för fönsterfabriken.

– Ingen vill ju vänta i sex, sju månader och nu ligger vi på tio till tolv veckors leveranstid. Det är mer normalt, säger han.

Klart med stororder

Wimmerby Fönstersnickerier fick alldeles nyligen klart med en ny stororder. Värdet på ordern ligger på 9,3 miljoner kronor för företaget. 

– Det är jättebra och något vi jobbat med en längre tid. Vi ska byta bågpartier till befintliga karmar på en bostadsrättsförening i Stockholm. Det är ett renoveringssystem vi har där vi slipper röra både puts och fasad. 

Vad betyder den här storordern för er?

– Det är jätteskönt. Det gör att vi säkrar upp jobben här. Många företag varslar ju nu och det är klart att alla blir oroliga i dessa tider. Det här säkrar upp för oss och lugnar vår personal. Det är jätteviktigt. Vi ska inte göra hela ordern på ett bräde heller, utan det är utspritt över ett och ett halvt år, så det säkrar upp under en tid för oss. 

"Många offerter ute"

Mikael Fridh är glad över att kunna behålla den kompetens som finns inom företaget.

– Vi har sökt personal under några år och har nu en bra och stabil styrka. Man vill ju behålla den personal man har och eftersom vi jobbar mestadels med specialprodukter är det ännu svårare att hitta rätt. Den här ordern säkrar jobben för våra anställda ännu mer än tidigare. 

Har ni fler större jobb på väg in?

– Det är många offerter ute, men det har stannat av lite den senaste tiden. Det är inte helt tvärtyst och en del förfrågningar kommer in, men visst märker man av en minskning och att konkurrensen om jobben tätnar.

Den första leveransen till bostadsrättsföreningen i Stockholm sker i april. Wimmerby Fönstersnickerier har ett drygt 20-tal medarbetare.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt