Annons:

Revisorernas granskning pågår än: "Vill ha all fakta på bordet"

Revisorerna i kommunen genomför en granskning av höstens situation i stadshuset. Än finns inget att presentera.
– Vi jobbar på, men granskningen är inte klar än, säger ordförande Roland Ilemark.

Annons:

Det var i oktober som Vimmerby kommuns revisorer meddelade att man tagit beslut om att genomföra en granskning av krisen i stadshuset. 

"På grund av den uppkomna situationen inom kommunledningen har Vimmerby kommuns revisorer beslutat att genomföra en granskning. Detta för att säkerställa ett fullgott underlag till revisionsberättelsen. I övrigt lämnar inte revisorerna några kommentarer till dess granskningen är klar", skrev revisorerna i samband med beskedet. 

Det kommer dock dröja ytterligare en tid innan granskningens slutsatser presenteras. 

– Vi är inte färdiga med granskningen. Det finns en del sakfrågor som måste kontrolleras och det är dumt att kommentera något som inte är klart. Vi har sagt att vi inte kommenterar något förrän det är klart och jag kan inte säga något förrän all fakta är på bordet, säger Roland Ilemark, ordförande för revisionen i kommunen.

När hoppas ni att den kan vara klar?

– Vi försöker klara av det till februari, men det beror på vad som händer och sker. Det kan komma in ytterligare information. 

Är det viktigt att få granskningen färdig så fort som möjligt?

– Vi ligger på för att få den klar, men det är mycket att gå igenom och väldigt brett. Alla uppgifter måste kontrolleras. 

Kommer det in mycket synpunkter och information fortfarande?

– Det kommer in, men jag kan inte kommentera eller offentliggöra det. Vi samlar ihop det i ryggsäcken och betar av det. Granskningen pågår och mer kan jag inte kommentera. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt