Annons:

INGEN ELEV STÄNGS AV EFTER STORA BRÅKET

De inblandade eleverna har bett om ursäkt till skolledningen.

INGEN ELEV STÄNGS AV EFTER STORA BRÅKET

I går uppstod ett bråk mellan tio och femton personer utanför Vimmerby gymnasium. Det är i nuläget inte aktuellt att stänga av några elever.
– De kom själva in och pratade med skolledningen, vilket känns väldigt positivt, säger rektorn Anna-Kristina Mäkitalo.

Annons:

Gårdagens bråk mellan en större grupp personer utanför Vimmerby gymnasium har lett till ett flertal polisanmälningar om misshandel. Skolan har inte vidtagit några åtgärder efter händelsen.

– Vi hade en del möten i går för att få en bild av vad som har hänt och varför. Samtidigt är det lite rörigt just när det händer. En av de andra rektorerna har haft ett möte med inblandade elever i dag, säger Anna-Kristina Mäkitalo, rektor för flera program på gymnasiet.

Det var inte bara elever från Vimmerby gymnasium som var inblandade i bråket.

– Flera av de elever som var inblandade kom själva in till skolledningen i dag och pratade. Det känns väldigt positivt att de vill reda ut det här och att de kom in tillsammans. Eleverna har bett om ursäkt för att de ställt till det för sig själva och för skolan. Det verkar inte som att det finns någon osämja och flera av de här eleverna är väldigt studiemotiverade, så det har nog inte med skolan att göra. Det handlar nog om privata delar. 

Hur många av de inblandade var elever på skolan?

– Det vet jag inte exakt. Vi har inte fått helt klarhet i exakt vilka och hur många. Det var sex elever inne hos skolledningen i dag för samtal. Vi ska naturligtvis ha ett fortsatt samarbete med polisen och fortsätta arbetet med ärendet. 

Ingen avstängning

Att stänga av några elever har inte varit aktuellt.

– Vi stänger bara av elever om de utsätter andra elever för fara eller om det är en risk för andra elever. Det upplever vi inte att det är. Det är inte aktuellt med avstängning just nu, men det kanske vi får ompröva senare. Vi har inte alla kort på bordet än och ska undersöka det lite mer. Men eftersom de tog kontakt med varandra och kom in gemensamt känner jag att det inte kommer fortsätta. 

Hur går ni vidare?

– Vi kommer ha samtal med elever och följa upp det här med de inblandade. Det är en del av det vanliga likabehandlingsarbetet. 

"Trevliga elever"

Anna-Kristina Mäkitalo säger att det är en väldigt lugn och trygg stämning på gymnasiet.

– Det är en väldigt lugn miljö, inga bråk och få incidenter. Ett sånt här bråk har vi inte haft på flera år, vilket känns väldigt positivt. Vi har väldigt trevliga elever och inga motsättningar. I dag har det inte varit några bekymmer.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt