Annons:

RYKTEN OM ALLVARLIG VÅLDSHÄNDELSE PÅ SKOLA I VÄSTERVIK

Foto: MostPhotos

RYKTEN OM ALLVARLIG VÅLDSHÄNDELSE PÅ SKOLA I VÄSTERVIK

Under onsdagen spreds ett rykte på en internettjänst om att en allvarlig våldshändelse skulle ske på en skola i Västerviks kommun. Polisen har upprättat en anmälan om grovt olaga hot.

Annons:

I ett pressmeddelande skriver kommunen att det "för en tid sedan dök ett klotter upp på väggen inne i en högstadieskola i Västerviks kommun. Texten gick att uppfatta som ett hot om att en allvarlig våldshändelse skulle kunna inträffa på någon skola ett visst datum. Under onsdagen spreds ett rykte på en internettjänst om att en liknande våldshändelse ska ske på en skola". 

Västerviks kommun har samarbetat nära polisen i ärendet och polisen har tagit frågan på allvar och har agerat. Polisen har varit på plats och inhämtat information.

Polisen ska, enligt kommunen, inte bedöma hotet som seriöst. 

"Polisen i Västervik kan bekräfta att det finns stor ryktesspridning bakom den här frågan", skriver kommunen.

Grovt olaga hot mot grupp

Polisen har upprättat en anmälan om grovt olaga hot mot grupp och den utredningen pågår enligt de rutiner polisen har i den typen av ärenden. 

Undervisningen på kommunens skolor fortsätter. 

Skolledningarna planerar informationsinsatser om hur allvarliga konsekvenser oförsiktig ryktesspridning kan få. Insatserna planeras i närtid.

Skolledare på kommunens skolor har fått information om situationen under onsdagseftermiddagen. Man kommer att arbeta med att informera berörd personal och vårdnadshavare.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt