Annons:

Vimmerbyföretaget korttidspermitterar i coronakrisen:

Roxx vd Jakob Andersson hoppas att åtgärderna räcker. Foto: Pressbild/Roxx

Vimmerbyföretaget korttidspermitterar i coronakrisen: "Rejäl inbromsning"

Vimmerbyföretaget Roxx Communication Group påverkas av effekterna av coronaviruset covid-19. Nu korttidspermitterar företaget anställda, enligt ett pressmeddelande.

Annons:

Coronapandemin har lett till att Roxx de senaste veckorna märkt av en rejäl inbromsning i säljande led. Det gör att företaget nu vidtar åtgärder. 

"Många kunder ställer in möten eller skjuter fram möten och beslut. I och med att vi får en minskad försäljning av såväl nya projekt som annonser, kommer även våra producerande delar bli påverkade allt eftersom vi slutför pågående arbeten. Vi har därför kommit överens med medarbetarna och facket om att införa korttidsarbete successivt för olika yrkesgrupper med början i morgon, onsdag, för säljorganisationen", skriver Roxx vd Jakob Andersson i ett pressmeddelande.

"Hoppas det räcker"

Roxx skriver att man är glada över att slippa varsla någon personal i nuläget.

"Vi är beroende att ha vår grupp så intakt som möjligt när krisen vänder. Därför väljer vi att korttidspermittera och hoppas att den åtgärden räcker för att klara nedgången. Självklart ska våra befintliga kunder inte påverkas av dessa åtgärder. Vi jobbar på som vanligt, men i mindre skala. Vi jobbar med olika tjänster och produkter inom olika branscher och över hela Sverige, vilket gör att allt och alla inte berörs. Vi ser en kraftig nedgång inom vissa segment, medan andra delar inte visar någon eller endast en mindre nedgång. Webbavdelningen berörs inte alls i nuläget. Behovet av digital kommunikation ser tvärtom ut att öka när de fysiska mötena ställs in och behovet av information är stort. Roxx har stor kundbas och många återkommande kunder, som vi måste serva så mycket vi bara kan även under dessa tider", skriver företagets vd.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt