Annons:

Företaget vill skänka 500 ansiktsmasker:

Morgan Holmström berättar att företaget är berett att skänka 500 ansiktsmasker. Foto: Pressbild

Företaget vill skänka 500 ansiktsmasker: "Att hjälpa till är självklart"

OEM Motor AB, med kontor i Hultsfred, har fått tag i 500 ansiktsmasker som man nu tänker skänka bort. Till vem eller vad är ännu något oklart.
– Det finns många som behöver det bättre än oss, säger platschefen Morgan Holmström.

Annons:

Företaget OEM Motor AB har sitt huvudkontor i Tranås, men ett sälj- och lagerkontor i Hultsfred. Företaget är ett handelsföretag med maskin- och apparatbyggare som kunder. 

En del kunder och leverantörer finns i Kina och det är så OEM har fått tag i ansiktsmasker.

– Vi köper en hel del i Kina och det är ganska stora volymer inom vår koncern. En av leverantörerna skäms väldigt mycket för coronaviruset och de har skickat ansiktsmasker till oss. Jag har inte räknat exakt, men det är cirka 500 masker, berättar platschefen Morgan Holmström. 

Han säger att företaget inte har något behov av dem.

– Det finns många som behöver de här maskerna bättre, så vår avsikt är att skänka bort dem. Min första tanke var vårdcentralen i Vimmerby eller Hultsfred, men det kanske finns andra områden som behöver dem också.

"Självklart att hjälpa till"

OEM Motor har levererats två olika modeller som nu ska hamna hos mer behövande.

– Vi får se vem det kan göra lycklig, men vi har själva inget behov av dem. Jag sitter i Hultsfred och vi har infört säkerhetsåtgärder, så jag släpper inte in vem som helst. Så har hela vår koncern gjort och vi är cirka 900. Vi finns i 19 länder, men de här 500 maskerna har vi fått till Hultsfred. Vi kanske skickar några till Tranås, så att de kan göra samma sak. Jag tror också att vi kan få tag i ännu fler på bra några dagar.

Varför vill ni göra det här?

– Vi har vår policy och det handlar om att ta ett samhällsansvar. Kan vi hjälpa till med något är det självklart att vi gör det.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt