Annons:

Här är nästa livesända satsning från musikhotellet:

Fredrik Thalin, Kenneth Rosén och Patric Engqvist återvänder till Hotell Hulingen för livesända caféprogram med musikinslag, underhållning, sketcher och kvällens gäst. Foto: Stefan Härnström

Här är nästa livesända satsning från musikhotellet: "Folk är ute efter social gemenskap"

En stödgala och ett musikquiz har sänts live från Hotell Hulingen i coronavirusets fotspår. Nu kommer musikhotellet med en ny satsning – ett caféprogram med ett brett program. 
– Det kryper i kroppen och jag vill hitta på grejer, säger Putte Svensson Sahlin till vår tidning. 

Annons:

Det är trion från vinterns lyckade krogshower – Patric Engqvist, Kenneth Rosén och Fredrik Thalin – som ska börja med livesändningar från Hotell Hulingen på Putte Svensson Sahlins initiativ. 

– När vi har gjort livesändningar under coronakrisen så märker jag att det finns ett behov av den typen av aktiviteter. Folk vill titta på något som sker lokalt, som innehåller mycket underhållning och där man själv kan vara delaktig. Folk är ute efter social gemenskap, säger Putte Svensson Sahlin. 

Med det i åtanke kom hotellägaren med idén att göra ett caféprogram, som kommer innehålla underhållning, musikaliska gäster, tävlingar och kvällens gäst, som intervjuas inom sitt verksamhetsområde. 

– Det blir ett caféprogram med en blandning av Café Norrköping och Måndagsbörsen. Det är tv-program som var underhållning på 80- och 90-talet med sketcher, underhållning och intervjuer, säger Putte Svensson Sahlin.

Premiär i mitten av maj

Han berättar att premiären blir fredagen den 15 maj och fler livesända caféprogram ska sändas under våren. 

– Vi ska göra några stycken under våren. Vi ska försöka sätta två datum till före sommaren. Vi har varit avvaktande för att man inte har vetat hur det ska bli på grund av coronaviruset. Nu är man, åtminstone jag, säker på att det inte kommer bli någon förändring förrän i höst. Det kryper i kroppen jag vill hitta på grejer. Jag klättrar på väggarna och blir tokig, säger Putte Svensson Sahlin. 

Patric Engqvist, Fredrik Thalin och Kenneth Rosén håller i det underhållande programmet.

– När vi gjorde stödgalan i april var första tanken att jag, Thalin och Rosén skulle göra någon typ av digital version av krogshowen men vi tyckte att det blev knöligt. Det är så svårt med humor när man inte får man någon reaktion. Vi la ner det med en gång och hittade på något annat istället. Putte har sagt att det finns ett behov av livesända event och frågade om vi var intresserade, det är vi helt klart. Vi gör ett gammaldags caféprogram som fanns på tv förr i tiden med tävlingar, allmänt snack och intervjuer, säger Patric Engqvist.

Ståhl och Sellbrink är först ut

De musikaliska gästerna kommer tillsammans att välja bland tre av artisterna i hotellets rum och tolka en låt av de valda artisterna.

– Vi har en idé om att para ihop lokala musiker som inte har spelat ihop tidigare. Vi börjar med Kalle Sellbrink och Elin Ståhl, som aldrig tidigare har sjungit ihop. De kommer göra tre duo-låtar under kvällen. Vi tänker på att vi ska vara väldigt lite folk så vi ska förinspela musikinslagen i de valda artisternas rum, säger Engqvist. 

Tanken är att det ska anordnas tre livesända program före sommaren och Engqvist är öppen för fler program om läget i samhället håller i sig. 

– Då finns det inget som hindrar att vi gör det även över sommaren. Någonstans lever man på hoppet, att det ska bli lite lättare om en eller två månader. 

"Får ett stänk av rastlöshet"

Precis som vid vårens stödkonserten går de kommande livesändningarna att följa på två Facebooksidor, antingen på evenemanget ”Café TRE” på Hulingens Facebooksida eller via Ticketmasters Facebooksida.

– Vi vill köra evenemanget så brett som möjligt, det finns många som är intresserade i övriga Sverige och som har ett intresse av Hultsfred, säger Putte Svensson Sahlin. 

Patric Engqvist ser fram emot det kommande evenemanget på Hotell Hulingen.

– Det är jättekul, vi som brukar vara ute och möta publik får ett stänk av rastlöshet när man är hemma hela tiden. Det var jättekul på stödkonserten och jag ser fram emot det här med. Man går upp på tå och får extra puls, framför allt när det sändas live. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt