Annons:

Lokal trio aktuell med humorshow – kör två föreställningar i vinter

Kenneth Rosén, Patric Engqvist och Fredrik Thalin kör två humorshower på Hotell Hulingen i januari. Foto: Privat

Lokal trio aktuell med humorshow – kör två föreställningar i vinter

Patric Engqvist, Kenneth Rosén och Fredrik Thalin är vana vid att bjuda på sig själva. Vid två tillfällen i januari sätter de upp sin nya krogshow på Hotell Hulingen i Hultsfred.
– En hel del är bestämt men vi kommer ha öppna delar för improvisation, säger Hultsfredsbon Patric Engqvist.

Annons:

Varken Patric Engqvist, Kenneth Rosén eller Fredrik Thalin behöver någon närmare beskrivning för allmänheten. Hultsfredborna Engqvist och Rosén är två av huvudpersonerna i det kända bandet i norra Kalmar län, Lifvens, och därmed två bekanta ansikten. 

Fredrik Thalin från Vimmerby har flera år som skådespelare i Astrid Lindgrens Värld bakom sig och har bland annat varit konferencier vid flera lokala evenemang, likt Vimmerbygalan, företagsgalan i Hultsfred och Allsången i Storebro. 

Nu har den lokalkända trion flätats samman och håller en krogshow vid två tillfällen på Hotell Hulingen i mitten av januari nästa år. Det är en show som kommer bjuda på det mesta med sång, satir, sketch, allsång, revy och även sorgsna inslag. 

– Vi är väl lite hemlighetsfulla och det är väl kanske meningen, säger Patric Engqvist, en av initiativtagarna bakom krogshowssatsningen. 

Bestämde sig på nyårsafton

En gång i tiden var både Engqvist och Rosén med och gjorde Hultsfredsrevyn tillsammans med många andra likasinnade. 

– Sedan dess har vi pratat om att göra något liknande i mindre format. När jag såg Mia Skäringers show ”Dyngkåt och hur helig som helst” för många år sedan sa jag till ”Kenna” (Kenneth Rosén) att vi skulle göra det. Putte (Svensson Sahlin) var på men det dog ut, säger Engqvist. 

När Engqvist, Rosén och Thalin med familjer firade nyår tillsammans i vintras kom diskussionen upp till ytan och trion bestämde sig för att göra slag i saken. 

– Thalin har jag lärt känna via olika sammanhang de senaste åren och vi sa att vi skulle göra det. Putte tände på idén. Vi bestämde att vi tre ska göra något under två kvällar på Hotell Hulingen. 

"Lite mer struktur ska vi ha"

Att det ska bli en underhållande show som lockar till skratt är viktigt när trion planerar inför krogshowen. 

– Egentligen skulle vi tre kunna gå upp och göra något på scenen som kan bli hur bra som helst. Lite mer struktur ska vi ha men vi vill göra något som är ganska bestämt men har öppna delar för att kunna improvisera, säger Engqvist och fortsätter:

– Det blir som en liten revy med nummer där vi går in i olika karaktärer, även talkshow för att ta upp aktuella ämnen och interagera med publiken. Vi ska också sjunga och spela till viss del. Så långt har vi kommit och vi har redan klart för oss hur vissa saker ska göras. 

Trion är kända för att bjuda på sig själva och vill överraska sin publik. 

– Varje föreställning ska vara unik. Vi kommer ha en grund där 60–70 procent är klart samtidigt som en del blir spontant. Vi ser det som en gammaldags krogshow med 60-talsaura över det. 

Biljetterna börjar snart säljas

Lifvens har genom åren satsat på en sketch som heter ”Rasken och Ida” där gamal karaktärer som Åsa-Nisse, Klabbarparn, Ida, Rasken, Karl-Oskar och Kristina tas från sin tid och sätts in i nutida sammanhang. Det är en programpunkt som trion plockar fram i ny tappning i janauri. 

– Jag tror besökarna kommer uppskatta det, de brukar vika sig av skratt. Det kan bli väldigt roligt. 

Hotell Hulingen har 140 platser per kväll och på tisdag (22 oktober) börjar biljettförsäljningen. 

– Det ska bli superspännande. Kenneth och Fredrik är duktiga skådespelare, har ett bra uttryckssätt och skriver roliga nummer. Min styrka ligger i att balansera upp det. Vi hoppas att vi kan fylla helgen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt