Annons:

Vimmerbybo anlitas av regeringen – ska hjälpa mindre företag

Kristina Alsér anlitas av regeringen. Foto: Arkivbild

Vimmerbybo anlitas av regeringen – ska hjälpa mindre företag

Styrelseveteranen Kristina Alsér, Vimmerby, får ett nytt toppuppdrag. Hon har anlitats av regeringen för att hjälpa mikroföretag. 

Annons:

Kristina Alsér, tidigare landshövding i Kronobergs län och ordförande för Tillväxtverket, har fått ett nytt fint uppdrag av regeringen. Alsér ska leda en utredning om hur man ska förenkla regler för mikroföretag och modernisera bokföringslagen.

– Utredningen är ett viktigt steg för att identifiera vilka konkreta problem som är de största tillväxthindren för de små företagen, och vilka förenklingar regeringen kan genomföra som skulle hjälpa dem mest, säger näringsminister Ibrahim Baylan i ett pressmeddelande. 

"Utredaren ska självständigt analysera och identifiera vilka regelverk som orsakar mest krångel och kostnader för småföretag samt föreslå förenklingar av sådana regelverk. Syftet är att stärka svensk konkurrenskraft och ge förutsättningar för fler jobb i fler och växande företag. Utredningen tar sin utgångspunkt dels i regeringens förenklingspolitiska målsättningar som fastslås i budgetpropositionen för 2020 och dels i januariavtalet samt i de inspel som inkommit i samband med näringsministerns förenklingsresa", skriver regeringen. 

Mindre företag

Mikroföretag är företag med upp till tio anställda. Dessa står för en betydande del av antalet arbetstillfällen i Sverige. 

I sitt uppdrag ska Alsér också modernisera bokföringslagen.

– Ett viktigt uppdrag för utredningen blir att förenkla möjligheten för företag att använda molntjänster för bokföringen och att digitalisera hanteringen av kvitton och fakturor. Det kan spara stora pengar för företagen och bör vara möjligt att genomföra utan att myndigheternas tillsyn försvåras, säger Ibrahim Baylan.

Utredningen är en del av januariavtalet. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt