Annons:

Hon har startat namninsamling för Vidala:

Anna-Maria Lyngstad har startat en namninsamling mot de förändrade planerna kring Vidala.

Hon har startat namninsamling för Vidala: "Måste visa att vi finns"

Socialnämnden har ändrat sig. I stället för att bygga ut Vidala i Södra Vi vill man bygga ett nytt äldreboende i Vimmerby. Det retar upp vissa.
– Vi vill protestera, säger Södra Vi-bon Anna Maria Lyngstad.

Annons:

I förra veckan kom nyheten att planerna på att bygga ut Vidala dumpas av socialnämnden. Detta då den planerade utbyggnades beräknas bli 50 miljoner kronor dyrare än beräknat. 

Nu vill socialnämnden i stället bygga nytt i Vimmerby, där man också anser att efterfrågan är större. 

Det här gör vissa Södra Vi-bor allt annat än glada. Anna Maria Lyngstad har startat en namninsamling mot förändringen. 

– Vi måste visa att vi finns här ute. Allt utgår jämt från att allt ska byggas i Vimmerby. Det är också mycket som är osäkert, hur har de fått fram att priset är dubbelt så dyrt nästan? Jag tycker också att ritningen är helt galen. Jag bor nära Vidala, så jag är sakägare och har fått se alla handlingar. Gör man bara en ritning är det inte konstigt att det blir så här dyrt. Det är nej från Trafikverket för att bygga och de har nog ganska stor makt också, säger hon.

Hon har redan samlat in över 100 namn och fler tillkommer, säger hon.

– Det är fortfarande ett par listor som är ute. Jag har åkt runt i Södra Vi, Djursdala och Gullringen och har satt upp listor på ICA i Södra Vi. Jag har inte nått alla, men det är svårt i coronatider. Det här gör jag helt fristående, som en privatperson som tycker det här är fel, säger hon.

"Trivs här"

Hon har också fått väldigt mycket hjälp med att sprida namninsamlingen, något hon är väldigt tacksam för. Men att få politikerna att ändra sig ser hon som ett omöjligt uppdrag.

– Jag har goda vänner som hjälper mig i det här. För oss handlar det om att visa att vi finns. Vi vet att vi blir överkörda i alla fall, men man måste protestera ibland. 

Den 20 maj ska hon lämna över protestlistorna till kommunstyrelsen. 

– Jag har pratat med dem, men de säger att det blir dyrt och framhåller att efterfrågan på vård- och omsorgsboende är störst i Vimmerby. Men det finns många från Vimmerby som bor här också och som trivs, säger hon.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt