Annons:

Studenterna hittade lösning för balen i Hultsfred – se första bildspelet här

Studentbalen för Hultsfreds gymnasiums studenter blev verklighet mitt i coronakrisen.
– Vi är glada för att det gick att lösa på något på något sätt även om det blev jätteannorlunda mot vad vi först trodde, säger Jennifer Albertsson i balkommittén.

Annons:

Balen i Hultsfred, som hade tänkts arrangeras i början av maj, sköts på framtiden till följd av coronapandemin och rådande restriktioner. 

Balkommittén på Hultsfreds gymnasium har därefter undersökt om de kan senarelägga, ändra och anpassa sig efter de restriktioner som finns på ett ansvarsfullt sätt. 

Hade två dansuppvisningar

I går, på Sveriges nationaldag, hittade studenterna en lösning för att arrangera balen. 

– Vi började med att ha två dansuppvisningar i Hagadal, vi delade upp studenterna i två olika grupper för att hålla det under 50 personer. Uppvisningarna livesändes via Makerspaces Youtube, säger Jennifer Albertsson i balkommittén och fortsätter:

– Därefter åkte vi till Fredensborg och hade trerättersmiddag på kvällen. 

Hur känns det att ni fick uppleva er studentbal?

– Vi är glada för att det gick att lösa på något på något sätt även om det blev jätteannorlunda mot vad vi först trodde. Vi lyckades få ihop något.

"Nöjda med dagen"

Med tanke på att det har varit ett osäkert läge så känner Jennifer Albertsson glad för att de kunde lösa det. Ett 30-tal par var med på studentbalen och dansuppvisningen har ungefär 1 600 visningar på Youtube.

– Det var väldigt osäkert där ett tag men vi är nöjda med dagen och alla som var där var nöjda. Även om det inte blev ett stort firande så får man ändå umgås med sina vänner och klä upp sig. Alla har varit så tacksamma. Vi fick göra det bästa vi kunde av situationen och ha alla restriktioner i åtanke för att följa dem. 

Begränsat studentfirande i veckan

Studentbalen var startskottet på studentveckan med klassvisa utspring under hela fredagen.

– Studenten blir inte heller som vi har tänkt oss utan det blir ett begränsat firande. Likaså där är vi glada över att det blir något i alla fall, säger Albertsson och fortsätter: 

– Vi ska ha ett utspring från en scen innanför ett insynsskyddat område och när klasserna springer ut så får varje anhörig ha två anhöriga på plats. 

Vid olika tillfällen under kommande vecka ska varje klass återvända till skolan för lunch och stipendieutdelning. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt