Annons:

Johannas konto hackades – nu vill hon varna andra:

Vimmerbybon Johanna Blom Peterssons konto har hackats. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Johannas konto hackades – nu vill hon varna andra: "Vet flera som betalat"

Johanna Blom Peterssons konto på Instagram har hackats. Nu vill hon varna alla sina vänner.
– Några jag känner har blivit av med pengar, säger hon.

Annons:

Det var vid 23-tiden på tisdagen som Vimmerbybon Johanna Blom Petersson fick ett meddelande från en annan vän i Vimmerby.

– Hon frågade om mitt telefonnummer och jag tänkte vad konstigt, för hon har ju mitt nummer. Men godtrogen som man är så skrev jag mitt telefonnummer. Jag tog för givet att hon ville fråga något, säger Blom Petersson.

Men när hon ringde upp henne på onsdagsmorgonen berättade vännen att hennes konto blivit hackat. Nu har Johannas också blivit kapat – och ett meddelande sprids till alla hennes följare på Instagram om att hon vill ha deras mobiltelefon. 

– Efter det kommer det något meddelande om att man vill ha med dem i någon tävling och att man ska skicka koder. Då förstod jag att något var lurt och det här går ut till mina Instagramvänner, så jag vill uppmärksamma dem på att det inte är jag.

Förlorat pengar

Tyvärr har vissa av hennes vänner redan blivit av med pengar.

– Jag vet att några har skrivit att det här är inte Johanna, men några har också betalat. När någon frågar om hur de ska vara säkra på att det är Johanna, så svarar de att man ska betala 250 kronor och sedan ska de berätta. Det är bråttom påstår de. Jag vet att det här sprids i Vimmerby nu och att det är flera andra som drabbats. Nu vill jag uppmärksamma fler på att det här sker, så att man är vaksam och tar kontakt med personen först innan man lämnar ut något. 

Johanna Blom Petersson säger att hon inte trodde att så många av hennes vänner skulle betala in pengar i tron om att det var hon som behövde dem.

– Man vill ställa upp förstår jag ju, men jag trodde inte att så många skulle ställa upp för mig. Det är väldigt tråkigt och fult det här som de gör. Att veta att det är någon annan som styr över mina konton just nu är inte roligt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt