Annons:

Hunden gick till attack igen – nu sprids oro i samhället

En schäfer sätter skräck i Silverdalen. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Hunden gick till attack igen – nu sprids oro i samhället

I februari blev ett barn attackerat av en hund i Silverdalen. I veckan slog hunden till igen. Denna gången mot en man som klippte gräset hos hundens ägare. Nu sprider sig oron i det lilla samhället.
– Det är bara en tidsfråga innan han tar barnbarnen, säger en person som vår tidning pratat med.

Annons:

Det var när en man klippte gräset som hundens ägare, en kvinna i 80-årsåldern, kom hem till bostaden och släppte ut sin schäfer från bilen. Omedelbart gick hunden till attack mot mannen och bet honom i både handleden och i skinkan.

Ambulans kallades till platsen, men mannen behövde inte uppsöka sjukhusvård. Däremot var han på Vimmerby hälsocentral under gårdagen för att få en stelkrampsspruta.

– Han mår sådär och är väldigt chockad. Han är sådan djurvän och kunde inte tänka sig att hunden kunde attackera honom, men nu hände det. Han har kunnat sova i natt, men det var rejäla bett och värst i ändan. Där ser man hur hundens tänder dragit på skinkan, säger en bekant till mannen.

"Någonting måste göras"

Det här är inte första gången som samma hund attackerar människor. I februari var det en liten flicka som blev attackerade av samma hund.

– Det är inte första gången som den här hunden attackerar människor och folk törs inte gå ned till oss längre. Hunden är farlig och det vet alla. Han biter barn och allt möjligt. Någonting måste göras nu och även för hundens skull.

Enligt personen som vi pratat med är hunden ett stort samtalsämne i samhället.

– Jag tycker polisen borde ha gjort något när flickan blev biten för några månader sedan och nu funderar vi på en namninsamling om polisen inte gör något. Han har huggit mot många och när man går förbi är det som ett monster som gläfser mot en. Det är en tidsfråga innan han hugger barnbarnen.

En polisanmälan om vållande till kroppsskada är upprättad.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt