Annons:

Fem miljoner skyddshandskar inköpta i Kalmar län

Fem miljoner skyddshandskar är inköpta i Kalmar län. Foto: MostPhotos

Fem miljoner skyddshandskar inköpta i Kalmar län

Kommunerna och Länsstyrelsen i länet har tillsammans köpt in drygt fem miljoner skyddshandskar. Det framgår av Länsstyrelsens senaste lägesbild.

Annons:

Länsstyrelsen skriver att coronaviruset fortsätter påverka stora delar av Kalmar län och att läget fortsatt är allvarligt inom flera sektorer.

"Antalet personer som behöver intensivvård har ökat, regionen har svårigheter med bemanning och det finns en oro för att det ökande resandet kommer öka belastningen på sjukvården", skriver Länsstyrelsen.

Tillsammans med kommunerna – som Länsstyrelsen samarbetar med kring inköp av skyddsutrustning – har man köpt in drygt fem miljoner skyddshandskar. Detta för att säkra tillgången de kommande månaderna.

"Positivt för besöksnäringen"

Att de lättade reserekommendationerna är positivt för besöksnäringen är ingen hemlighet. Det gör att länet väntas få en tillströmning av turister, skriver Länsstyrelsen. 

"Detta är positivt för besöksnäringen, samtidigt som ökad rörlighet och minskad fysisk distansering kan leda till ökad smittspridning. Detta i kombination med svår bemanningssituation gör att sjukvården kan komma att bli hårt ansträngd under sommaren", skriver man i lägesbilden. 

Den 27-28 juni kommer hushållen i länet att få ett utskick med information om hur man fortsatt bör agera med tanke på coronaläget. 

Inom privat sektor fortsätter företag att varsla personal och många företag har anpassat sig efter den rådande situationen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt