Annons:

Kim Wickström på Boston Clothing vill stötta idrottsföreningar i både Vimmerby och Hultsfreds kommun. Foto: Arkiv

Så vill klädbutiken stötta det lokala föreningslivet: "Måste stärka det så gott vi kan"

Många lokala föreningar har det tufft under coronapandemin. Nu har Boston Clothing i Vimmerby lanserat en satsning där kunden kan stötta valfri lokal förening. 
– Det är något som vi på Boston vill göra det för föreningslivet, säger Kim Wickström på Boston Clothing. 

Annons:

Handlar man som kund för 500 kronor så skänker klädbutiken 50 kronor till valfri förening i Vimmerby eller Hultsfreds kommun och handlar man för 1 500 kronor eller mer så går 100 kronor till klubben som man vill stötta i dessa svåra coronatider.

– Vi startade butiken en gång i tiden för att hjälpa samhället som vi bor i. Vi ska vara som en idrottsförening som hjälper andra idrottsföreningar, det är en tanke som fanns med från början, säger Kim Wickström och fortsätter:

– I de här tiderna när vi inte har kapital för att sponsra alla lag som vi vill sponsra så gör vi vad vi kan. Vi vill inte bara vara en butik som försöker tjäna så mycket pengar som möjligt utan de intjänade pengarna ska gå tillbaka till samhället som vi bor i. Vi gör denna satsning för att hjälpa föreningar som har det jättetufft i dessa tider. 

"Inser att vi måste göra något"

Tidigare i veckan drog den lokala fotbollen igång och ingen publik tillåts på idrottsplatserna, vilket gör att klubbarna, som har utgifter för bland annat domare, tappar viktiga intäkter i form av entréintäkter och kioskförsäljning. 

– Vi inser att vi måste göra något, det kommer bli tufft för klubbarna som har svårt att få in pengar. Sedan ska man komma ihåg att det bara är föreningslivet som funkar i de här tiderna. Det kan bli ännu värre i höst och att det är föreningslivet som räddar många. Vi måste stärka det så gott vi kan. Jag hoppas att alla företag som har möjlighet hjälper till och drar sitt strå till stacken. Föreningslivet är viktigt och det har jag alltid tyckt. 

Kim Wickström och Jimmi Wickström driver Boston Clothing och har Stefan Stridell som anställd i butiken. 

– Alla tre har varit med i många olika föreningar och utövat olika sporter. Det här är något som vi vill. Det är en ny satsning och vi har fått många positiva reaktioner. Det är också en risk som vi tar eftersom det är vår överskjutande vinst som går till detta. Vi tycker att det är värt det. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt