Annons:

  • Vimmerby Camping bjuder alla över 65 år på gratis minigolf under tre förmiddagstimmar under denna vecka. Foto: Privat

  • Så här såg minigolfbanorna ut innan arbetet drog igång för att fixa till dem.

Minigolfbanan är klar – här är campingens erbjudande till alla äldre

Vimmerby Camping har en nyrenoverad minigolfbana på sin anläggning. Under denna vecka bjuder campingen alla över 65 år på gratis minigolf under tre timmar. 

Annons:

Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd på Vimmerby Camping har hunnit gjort om en hel del och satt sin prägel på anläggningen. 

De har bland annat renoverat och gett den befintliga minigolfbanan ett ordentligt ansiktslyft för att göra den mer lättillgänglig i nära anslutning stranden.

"Rörelse är bra för kropp och knopp"

Nu har minigolfbanan varit öppen i ungefär en vecka och campingarrendatorerna vill fira det med att bjuda alla som är över 65 år på gratis minigolf under tre förmiddagstimmar från måndag till fredag under denna vecka. 

– Mottagandet har varit fantastiskt. Banan är numera lite mer inspirerad av trögspelade greener på en golfbana samtidigt som den visuella upplevelsen är helt annorlunda mot tidigare. Konstgräset i sig har lyft hela områdets framtoning och det är dessutom väldigt skönt att gå barfota på, säger Hampus Thorstensson, som driver campingen tillsammans med Elisabeth Wolmeryd. 

Hur kommer det sig att ni vill bjuda de äldre på gratis minigolf?

– Att vi vill fira just med de som är äldre och kan tillhöra riskgruppen är att vi känner att aktiviteten i sig är anpassad att göra även under en pandemi. Vi vet att rörelse och aktiviteter är bra för både kropp och knopp samtidigt vill passa på att skryta lite om hur vackert det har blivit här, säger Hampus Thorstensson och fortsätter:

– De flesta, om inte alla Vimmerbybor, har ett minne av hur Nossen har varit och en känsla knuten till just denna sjö. Förhoppningsvis kan ett besök både återskapa gamla minnen men helst av allt skapa nya. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt