Annons:

Har tappat 60 procent av omsättningen:

Kim Wickström och Jimi Wickström är ägare till Boston Clothing. Stefan Stridell, i mitten, jobbar också i butiken. Foto: Micael Rundberg/Arkiv

Har tappat 60 procent av omsättningen: "Förbereder oss för det värsta"

Många företag i Vimmerby drabbas hårt av coronapandemin och ALV:s stängning. I maj och juni tappade Boston Clothing 60 procent av omsättningen.
– Vi förbereder oss för det värsta, sägare ägaren Kim Wickström.

Annons:

Det är tuffa tider för många handlare i Vimmerby under coronakrisen. Boston Clothing tappade i maj och juni 60 procent av sin omsättning. 

– Det är tufft, men alla har det tufft. Men tappar man 60 procent av sin försäljning så är det förstås väldigt märkbart. Vi kämpar på och det här drabbar ju alla. Vi satsar och försöker, men tar corona på jättestort allvar. Det blir ju lite kontraproduktivt när man vill att det ska komma folk och handla, samtidigt som det är bra om det inte är jättemycket folk, säger Kim Wickström.

Det kan bli större satsningar på näthandel framöver som en konsekvens av pandemin.

– Vi försöker hitta roliga lösningar och få in pengar för att överleva pandemin och komma ur den starkare. Det är väldigt tråkigt att se att butiker lägger ned i stan. Att Smak fick ligga ned är väldigt trist. Simon (Johansson) är fantastisk som människa, entreprenör och krogägare. Jag hoppas verkligen han kommer tillbaka. 

"Oförändrat läge"

Den här våren och sommaren är den värsta Kim Wickström har varit med om.

– Det är tufft hela tiden och det tuffaste vi har varit med om. Man förbereder sig för det värsta om vi skulle gå omkull, men vi kämpar hårdare än någonsin för att överleva. Men det gäller att hitta en balans. Det kan bli så att vi måste lägga ned och hitta andra jobb. Vi är bara människor, tre som jobbar kan ju inte bekämpa corona själva. Vi får se hur långt det räcker. 

Hur är läget nu jämfört med i början av pandemin?

– Det är ganska oförändrat läge. I början var man mer nervös och rädd för hur det skulle bli, men nu är vi mitt i sommaren med ett stängt ALV. Man finner i sig i allting, men det har blivit tuffare än jag trodde. 

Han försöker dock hålla hoppet uppe. 

– Det kommer alltid något bra ur sånt här. Jag är inte rädd för att Vimmerby stad inte ska överleva det här. Men det är viktigt att handla lokalt och det säger jag inte för min egen butik. Man handlar i sin egen stad för att den ska kunna bli bättre. Vill man bo i Vimmerby ska man också stötta Vimmerby, för då stöttar man sig själv indirekt och bidrar till en bättre stad. Det blir en cirkel av bra saker. 

Gör den inställningen att du är ännu mer mån om att ha kvar er butik?

– Ja, det är därför jag har kvar butiken. Att driva butik är fruktansvärt jobbigt och det är svårt att gå med vinst. Vi gör det här för att det är roligt och kan vi gå runt gör vi gärna det förstås. Vi tycker om det vi gör. Det går att jämföra med att spela som proffs i en tredjedivision, det är gränsfall om man klarar att leva på det men man får ta i lika mycket som elitidrottarna. 

Har permitterat

Butiken ägs och drivs av Kim Wickström och Jimi Wickström. Den här våren har de båda samt en anställd varit permitterade. 

– Vi jobbar 40 procent och det är tack vare den här permitteringsmöjligheten som vi finns kvar. Vi får se hur vi gör framöver men vi gör allt för att överleva. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt