Annons:

Edlunds kritik mot driftingklubben:

Dan Edlund, ordförande i Hultsfred Airport, riktar kritik mot Hultsfred MK. Foto: Ossian Mathiasson

Edlunds kritik mot driftingklubben: "Inte varit skött på det viset tidigare"

Länsstyrelsen i Kalmar menar att det saknas beslut för att stoppa driftingverksamhet i Hultsfred. Enligt Dan Edlund finns det en skrivelse som de har tolkat med att inte förlänga Hultsfred MK:s avtal.  
– Länsstyrelsen har sagt att det inte får vara någon verksamhet om man inte sköter det, säger Dan Edlund. 

Annons:

Hultsfred MK får inte bedriva driftingverksamhet på flygplatsen i Hultsfred efter denna säsong. Dan Edlund, ordförande i Hultsfred Airport och en av fyra delägare, berättade under förra veckan att bakgrunden är att länsstyrelsen inte har godkänt verksamheten med tanke på att det sker inom ett vattenskyddsområde och att reglerna har skärpts. 

Christina Karlberg på länsstyrelsen i Kalmar slår ifrån sig och säger att det inte finns något sådant beslut.  

"Inte skötts tidigare"

Dagens Hultsfred tog därefter en ny kontakt med Dan Edlund som säger att han har fått en skrivelse som styrelsen i Hultsfred Airport har tolkat på sitt sätt. 

– Det står i skrivelsen att det finns risk för oljeläckage och gummirester på banan som inte är tillräckligt tät för ändamålet. Länsstyrelsen har sagt att det inte får vara någon verksamhet om man inte sköter det. Det ska till exempel vara täckande material under bilarna och man ska ta bort alla gummirester när man har kört och vi tror inte att det kommer ske. Det har inte varit skött på det viset tidigare. Mot bakgrund av att det ändå ska bli solcellspark på flygplatsen så har vi inte förlängt Hultsfred MK:s kontrakt som löper året ut. Vi vet inte hur snabbt solcellsparken kommer att börja byggas. Slutligen är det solcellsparken som sätter stopp för det, säger Dan Edlund. 

Att länsstyrelsen sätter stopp för driftingen stämmer alltså inte?

– Vi tolkade det så för att det inte har skötts tidigare. Med de skötselregler som länsstyrelsen sätter upp så tror vi inte att de kommer fungera. Det blir bara besvär för oss, enligt vår flygplatschef Evert Oscarsson. Det är vad vi har gått på i styrelsen. 

Ni tycker inte att Hultsfred MK sköter sig?

– Tidigare har de inte gjort det, men det har nog blivit bättre vad jag har hört. Jag är inte där om dagarna så jag ser inte det. Jag bor i Kalmar. Vi måste gå på vad Evert säger, säger Dan Edlund. 

Vad är ni missnöjda med?

– Det som Länsstyrelsen säger med gummirester på banan och att det är skräpigt. Jag vet inte, du får ringa Evert och fråga honom om det. Jag kan inte det i detalj. Men som de skrev så var det kvar gummirester på banan och man riskerade läckage från bilarna, då måste man täcka bilarna under till. Jag vet inte om klubben sköter det nu, det kanske fungerar jättebra. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt