Annons:

Nya rankingen visar: Marginella förändringar i din kommun

Det är ytterst små förändringar för våra kommuner i Svenskt Näringslivs ranking. Foto: Pixabay

Nya rankingen visar: Marginella förändringar i din kommun

Den nya rankingen från Svenskt Näringsliv över företagsklimatet visar på marginella förändringar för kommunerna i norra länet. Västervik avancerar åtta platser, Vimmerby två och Hultsfred å sin sida faller två platser.

Annons:

I dag släppte Svenskt Näringsliv sin ranking över företagsklimatet i landet. Nästan 30 000 företagare i landet, varav 1 274 från Kalmar län, har svarat på den enkät som utgör grunden till rankingen. 

Mönsterås toppar som vanligt rankingen i länet och Högsby intar länets sistaplats. Emmaboda är den kommun som stiger mest med 63 placeringar och Oskarshamn tappar allra mest: minus 38 placeringar.

För våra kommuner innebär det ett litet lyft för både Västerviks kommun och Vimmerby kommun. Västervik avancerar åtta platser och rankas som kommun nummer 238. Vimmerby stiger med två placeringar och landar på plats 230. Hultsfreds kommun tappar två placeringar och är nu 178 i rankingen. 

Enkäten genomfördes före krisen

Rankingen grundar sig till stor del på en enkät som genomfördes före coronautbrottet. 

– Vi är nu i en lågkonjunktur där framtiden är mycket oviss. Företagen behöver rätt förutsättningar för att Sverige ska kunna återstarta. Ska det gå bra för Sverige måste det gå bra för svenska företag. Företagen är motorn som kan ta oss ur krisen och bygga välfärd. Därför behöver vi skapa ett företagsklimat i världsklass, säger Ulrica Bennesved regionchef på Svenskt Näringsliv.

Tidigare i år skrev vi om enkätresultaten, som ligger till grund för rankingen. Här hittar du den artikeln för Vimmerby, här den för Hultsfred och här den för Västervik.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt