Annons:

Peterson: "Att inte agera är också en handling"

Läget i sjön Yxern blir allt mer akut. Nu vädjar Vimmerby och Västerviks kommun till regeringen via Miljödepartementet att agera. – Jag hoppas att de ser till att Länsstyrelsen agerar, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M).

Annons:

Kommunalråden för Vimmerby och Västervik – Tomas Peterson (M) och Tomas Kronståhl (S) – fortsätter att samarbeta kring sjön Yxern. I en ny skrivelse vädjar politikerduon till högsta ort att agera för sjön Yxerns framtid. 

Nu hoppas de att regeringen ska kunna få fart på Länsstyrelsen. 

– Vi måste ta de strån som finns till buds. Det är regeringen som styr Länsstyrelsen och jag hoppas att de kan agera, men vi vill inte skriva regeringen på näsan, säger Tomas Peterson (M). 

"Bra sätt"

Den gemensamma skrivelsen nådde regeringen på torsdagseftermiddagen. 

– Vi vill göra dem uppmärksamma på den här mycket allvarliga situationen. Det är ett bra sätt att trycka på och vi tror att de kan få Länsstyrelsen att agera på ett annat sätt. Regeringen kan trycka på Länsstyrelsen. 

Kan de inse allvarligt utan att ha sett det med egna ögon?

– Det tror vi. Det här är så pass allvarligt och vi skriver och skickar med bilagor som visar hur fasansfullt det är. Det finns också väldigt mycket i media att läsa för dem, om de bara googlar. Jag tycker att de faktiskt bör agera och som högsta beslutande organ har de möjlighet att göra det. 

"Välkomna hit!"

Tomas Peterson (M) ser inte det här som en sista utväg. 

– Det vill jag inte säga. Beslutet överklagas, men vi tror att det här är en snabbare väg. Just nu är det akut. 

Ber ni regeringen att komma och se Yxern med egna ögon?

– Vi har inte begärt det i skrivelsen, men vi skriver att man är välkommen. Det bästa vore förstås om de kom själva och såg det med egna ögon. Det vi begär att man ska sätta sig in i frågan och agera. Det är viktigt att man som högsta instans får information och väljer man att inte agera, så är ju det också en handling. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt