Annons:

HELOMVÄNDNINGEN: BUTIKEN BLIR KVAR I VIMMERBY

Hälsokraft blir kvar i Vimmerby – men på ny adress. Foto: Micael Rundberg

HELOMVÄNDNINGEN: BUTIKEN BLIR KVAR I VIMMERBY

För en dryg vecka sedan stod det klart att Hälsokraft lägger ned sin butik i Vimmerby. Men nu totalvänder man och nysatsar istället – i en ny lokal.
– Många kunder var ledsna, säger Shaiju Kottukkal.

Annons:

För lite mer än en vecka sedan stod det klart att ännu en butik i centrala Vimmerby försvinner. Hälsokraft, som funnits i Vimmerby sedan 80-talet, skulle då läggas ned.

– Vi har försökt i tre år, men det är för tufft att pendla. Mellan Mullsjö och Vimmerby är det drygt 16 mil och mer än två timmar i bil. Hyresavtalet på lokalen var på tre år och löper ut nu den siste november, så det fällde avgörandet, sa Shaiju Kottukkal.

Men här kommer ett glädjebesked till alla Vimmerbybor. Butiken Hälsokraft blir kvar i staden och nu nysatsar ägaren Shaiju Kottukkal i stället i en ny lokal. 

– Vi stannar kvar i Vimmerby och flyttar till Storgatan 37 (gamla Husqvarna-butiken). Det är många kunder som har hört av sig och varit ledsna. Kunder har kommit fram på stan och pratat med mig och bett mig skicka varor även i fortsättningen. Hon som jobbar hos oss, och också startade butiken på 80-talet, kan tänka sig att jobba mer, så då slipper vi pendla lika mycket. Då blir det möjligt för oss.

"Känns jättebra"

Kombinationen lite mindre lokal och lite mindre pendling fällde avgörandet.

– Det känns jättebra. Vi ska öppna redan nästa vecka är tanken, så det blir flytt så snart som möjligt. Vi gillar verkligen Vimmerby och kunderna här. Det finns ingen hälsokostbutik i närheten och vi har många kunder från bland annat Västervik, Eksjö och Kisa. Det hade varit tråkigt att stänga helt. 

Den tidigare butiken stängs redan i morgon – för att hinna göra i ordning allt till nyöppningen nästa vecka.

Micael Rundberg

Simon Henriksson

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt