Annons:

Camilla Ljungdahl (mitten), verksamhetschef på Vimmerby hälsocentral, tog emot 100 reflexvästar som lämnades över av Anna-Karin Cederstrand Karlsson och Jan Frankenberg från Vimmerby två Rotary-klubbar. Foto: Ossian Mathiasson

Reflexvästar med tydligt budskap överlämnades till vårdpersonalen

Vimmerbys två Rotary-klubbar, Astrid Lindgrens Rotary och Vimmerby Rotaryklubb, har lämnat över 100 reflexvästar med ”Håll avstånd”-tryck till Vimmerby hälsocentral.

Annons:

Anna-Karin Cederstrand Karlsson, president i Astrid Lindgrens Rotaryklubb, och Jan Frankenberg, president i Vimmerby Rotaryklubb, fick för en tid sedan en fråga från Camilla Ljungdahl, verksamhetschef för hälsocentralen i Vimmerby, om de hade möjlighet att vara med och sponsra reflexvästar till personalen. 

"Personalen behöver synas"

Rotaryklubbarna tog till sig vårdens önskemål och levererade på onsdagen två kartonger fyllda med reflexvästar som är tryckta med texten ”Va rädd om mig – håll avstånd”. 90 medarbetare, både fastanställda och timanställda, jobbar på hälsocentralen i Vimmerby. 

– Personalen behöver synas för att de själva inte ska bli utsatta för närgångna patienter. De ska också kunna hjälpa andra till att hålla avstånd i coronatider. Det är bra att vi som rotaryklubbkan göra något i dessa tider, säger Jan Frankenberg.

Anna-Karin Cederstrand Karlsson har hållit kontakt med Camilla Ljungdahl under processen. 

– Vi säger självklart till en sådan sak. När jag har varit i kontakt med Camilla så har jag bara fått positiva reaktioner för att vi hjälper till. Rotary är en välgörenhetsorganisation som samlar in pengar för att kunna stötta där det behövs. För en tid sedan bjöd vi alla som bor på äldreboendena på kokta kringlor, säger Anna-Karin Cederstrand Karlsson. 

Tio västar skickas till Hultsfred

Rotaryklubbarnas presidenter lämnade över reflexvästarna till Camilla Ljungdahl utanför hälsocentralens entré. 

– Det är jätteroligt att vi blir uppmärksammade på det här sättet. Vi gör ett enormt arbete för att få verksamheten att fungera och vi får hela tiden nya uppdrag som vi måste ta itu med, säger Camilla Ljungdahl. 

Hur ska de 100 reflexvästarna komma till användning?

– Jag tänker att personalen får använda västarna som de vill. Det är framför allt jättebra för personal som jobbar som dörrvärdar. Utifrån hygienreglerna så kommer vi inte få använda västarna i mottagningsarbetet. 

Med tanke på att hälsocentralen har 90 anställda tillsammans med timanställda har Ljungdahl kommit på en lösning för den resterande delen 

– Jag tänker ge bort tio västar till hälsocentralen i Hultsfred. De ska komma till användning och Hultsfred är vår tvilling så vi hjälps åt.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt