Annons:

Skojbråk slutade med att ungdomar hamnade i Vimmerbybutik

Ett skojbråk i samband med nyårsfirandet på torget i Vimmerby slutade med att några ungdomar for genom glasrutan till entrédörren och hamnade på golvet i butiken. Foto: Till dej/Privat

Skojbråk slutade med att ungdomar hamnade i Vimmerbybutik

Ett skojbråk på nyårsafton slutade med att ungdomar for genom den tjocka glasdörren till Vimmerbybutiken ”Till dej”. 
– När vi kom till platsen så låg det två blodiga ungdomar i butiken, säger Elisabeth Wolmeryd, som driver Vimmerbybutiken ”Till dej”. 

Annons:

Det var strax efter klockan 02.00 på nyårsnatten som ägarna till Vimmerbybutiken ”Till dej” fick ett samtal från en granne till butiken som informerade om att det låg blodiga ungdomar i butiken. 

– Det var inte direkt vad vi hade räknat med på nyårsnatten. Vi hade precis kommit hem från vårt eget nyårsfirande. Som tur väl är var vi körbara så det var bara att sätta sig i bilen och åka ner dit. Vi fick på platsen veta att ett skojbråk mellan ungdomar hade slutat med att de for genom den tjocka glasdörren till entrédörren och hamnade i butiken. När vi kom till platsen så låg det två ungdomar i butiken. Det kan ha varit en till, säger Elisabeth Wolmeryd.

"Rejält mycket blod"

Polis och ambulans larmades till platsen. Det blev en hel del blod och glaskross att ta hand om för butiksägarna under nyårsnatten. 

– Rutan är jättetjock så det måste ha varit kraft när den gick sönder. Det var rejält mycket blod. Ungdomarna skadade sig. En del kläder förstördes av blod men inget stals. 

På grund av olyckshändelsen kunde inte butiken hålla öppet i dag (lördag).

– Vi fick städa bort det mesta under nyårsnatten och fixa med dörren som inte går att öppna. VI placerade en plywoodskiva för dörren. Vi hade stängt i dag och kommer inte in genom dörren. Vi får hoppas att glasmästaren kan hjälpa oss på måndag, annars får vi ha stängt på måndag också. Vi håller tummarna. 

Hur har den här händelsen påverkat butiken?

– Det är en dag med försäljning som vi går miste om. Allt jobb runt omkring tar energi. Det var inte det man hade räknat med när man kom hem från ett nyårsfirande. Det blev inte så mycket sömn under den natten. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt