Annons:

Ägaren om att lägga ned butiken:

Elisabeth Wolmeryd stänger nu butiken Till Dej. Foto: Arkivbild

Ägaren om att lägga ned butiken: "Svårt att driva butik i Vimmerby"

Det är svårt att driva butik i Vimmerby. Det säger Elisabeth Wolmeryd som en av förklaringarna till att butiken Till Dej upphör i slutet av april.
– Riktigt tråkigt är det, men tyvärr ser vi ingen annan möjlighet, säger hon.

Annons:

Mitt under det första pandemiåret slog butiken Till Dej upp portarna på Norrtullsgatan i centrala Vimmerby. Elisabeth Wolmeryd, som också driver Vimmerby Camping tillsammans med sin blivande man Hampus Thorstensson, väljer nu att stänga butiken.

Den 30 april kommer butiken att upphöra. 

– Riktigt tråkigt är det, men tyvärr ser vi ingen annan möjlighet nu. Det blir för mycket med familj och en ny campingsäsong som står för dörren. Det är väldigt svårt att driva butik i Vimmerby just nu. Vi har försökt in i det sista, men nu när fastigheten ska säljas så insåg vi att är det någon gång vi har möjligheten så är det nu, säger Elisabeth Wolmeryd.

Hon hade annars tänkt att driva vidare butiken åtminstone fram till sommaren. 

– Men det är mycket som ska funka med personal och annat. Vi har ganska mycket att göra på campingen också och känner inte riktigt att tiden för det här finns nu när vi har två barn. Så familjesituationen är också en orsak.

Följer med till campingen

Elisabeth Wolmeryd har haft en heltidsanställd i butiken och en person som hjälpt till på helger och eftermiddagar. 

– Sommaren behövs ännu mer personal och den tiden finns inte. Så då fick vi göra så här. Personalen kommer gå över till campingen och fortsätta jobba där. 

Hon säger dock att hon absolut inte ångrar beslutet att öppna butiken.

– Jag ångrar det inte alls. Det här är något jag brinner för och för mig känns det jättetråkigt. Inget säger att jag inte kan öppna igen. Nu har vi två små barn och familjeläget ser helt annorlunda ut. När barnen blir stora finns det en stor chans att vi öppnar en ny butik. 

"Alla måste hjälpas åt"

Samtidigt upplever hon att det är svårt att driva butik i Vimmerby. 

– Under pandemin märkte man att folk stöttade jättemycket och hjälpte varandra. Vi hade bättre försäljning under pandemiåret. Det är väldigt tråkigt att det har tappat lite igen. Vill vi ha en levande stad och en levande handel, så måste alla hjälpas åt.

Kommer ni satsa på någon butik vid campingen?

– Vi hade ju en outlet där förut, men på sommaren har vi tillräckligt att göra ändå. Det är på vår, höst och vinter jag vill ha mer sysselsättning och det funkar inte med en butik där året året runt. Nu får det bli så här, så får vi se vad som händer framöver. Jag vet att jag kommer starta upp något igen, men vart, när och hur får vi se.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt