Annons:

Fin start för nya butiken – nu utökas satsningen

Elisabeth Wolmeryd tillsammans med sonen Leyton. Hennes butik Till Dej har fått en fin start, och nu satsar Elisabeth vidare med bland annat nyanställning. Foto: Arkivbild

Fin start för nya butiken – nu utökas satsningen

Trots coronatider går det bra för Vimmerbyentreprenören Elisabeth Wolmeryd. Så pass bra att hon nu kan anställa två personer till färska butiken Till Dej medan hon själv ägnar sig åt campingen.

Annons:

När Vimmerby Camping-ägarna Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd öppnade klädbutiken Till Dej i höstas blev många överraskade. Efter en tuff säsong för campingen valde man att gasa istället för att bromsa, samtidigt som nya restriktioner begränsade antalet butikskunder till åtta.

Men Elisabth Wolmeryd var "taggad till tusen" redan då och ett knappt halvår senare kan hon konstatera att butiken har gått bra.

Två anställda

När butiken öppnades var planen att kunna utöka antalet anställda inom kort och nu har det blivit verklighet. Elisabeth Wolmeryd kunnat anställa två personer till verksamheterna; en som jobbar fulltid i butiken och en som varvar sin tid mellan camping och butik. Själv kommer hon ägna sig åt campingen. 

– Campingen rullar på men man märker att det finns en osäkerhet, att folk inte vågar boka, berättar hon.

Hon hoppas dock på att det ska komma många drop-in-gäster, vilket det gjorde förra året.

– Det är inga wow-siffror än, men vi håller tummarna för att det kommer fler bokningar när folk börjar känna sig mer säkra på att Astrid Lindgrens Värld kommer öppna.

Annons:

Henrik Nestor

henrik@henriknestor.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt