Annons:

Mannens advokat:

I det här området hittades kvinnan död. Nu är maken åtalad för mordet.

Mannens advokat: "Han vet inte hur hon har fått skadorna"

Den 54-årige mannen är misstänkt för att ha mördat sin hustru i Silverdalen i mars i år. Enligt åtalet ska mannen ha huggit ihjäl sin hustru med kniv, men han har en annan bild av händelsen. – När han försökte förhindra att hon skulle använda kniven, så blev det skador på henne, säger Peter Frisén, mannens försvarsadvokat.

Annons:

Enligt den 54-årige mannens version ska kvinnan ha plockat fram en kniv när hon och mannen var ute på promenad. För Dagens Vimmerby utvecklar mannens försvarsadvokat, Peter Frisén, mannens bild av vad som hände precis innan kvinnan dog. 

– Det blev en dispyt på platsen mellan dem och hon tog fram en kniv som hon försökte skada sig själv med uppfattade han det som. När han försökte förhindra att hon skulle använda kniven, så blev det skador på henne, säger Peter Frisén. 

Enligt åklagaren ska han ha knivhuggit henne två gånger. Är hans förklaring rimlig?

– Det är det domstolen och rättsläkare ska uttala sig om. Det är inget som jag ska ha en uppfattning om. Han är inte helt övertygad om att han har åsamkat alla skador som finns på hans hustru. Hur de andra skadorna har åsamkats vet han inte. 

"Svårt att spekulera i"

Peter Frisén vill inte uttala sig om den bevisning som läggs fram i åtalet och som bland annat innehåller mordvapnet och vittnesmål från parets gemensamma barn. 

– Det är svårt att säga om det kommer räcka till en fällande dom, det är så mycket som avgörs under de här tio huvudförhandlingsdagarna. Det är svårt att ha en uppfattning om bevisningen kommer hålla. 

Ni går in med inställningen att han ska bli helt frikänd?

– Ja, han förnekar brott. 

Hur ser du på den möjligheten?

– Det är det vi arbetar för och det finns möjligheter till det. Men som i alla andra förhandlingar, så avgörs mycket i rättssalen. Det är svårt att spekulera i procent, men vi arbetar för det. Jag kan inte säga hur stor möjlighet det är. 

Påstår att hon varit otrogen

Den 54-årige mordmisstänkte mannen påstår att hans fru var otrogen mot honom. Men det har inte åklagaren kunnat styrka. Mannen ska också ha varit väldigt kontrollerande mot sin hustru, enligt åklagaren. Åklagaren har yrkat på utvisning och ett ej tidsbegränsat förbud mot att återvända till Sverige. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt