Annons:

  • Bildbeviset på att clowntrenden kommit till Vimmerby

    Här syns en person utklädd till clown i Vimmerby på tisdagskvällen. Foto: Läsarbild

  • Bildbeviset på att clowntrenden kommit till Vimmerby

Bildbeviset på att clowntrenden kommit till Vimmerby

Just nu sprids trenden med människor utklädda till clowner över hela världen. Har den också kommit till Vimmerby? Enligt en läsare ska en clown ha setts på flera platser i Vimmerby på tisdagskvällen. – Jag blev livrädd, säger ett ögonvittne.

Annons:

Från Australien till USA till Storbritannien. Och nu även Sverige. Kanske till och med Vimmerby? 

Trenden med utklädda clowner nådde Timrå och Linköping häromdagen. I Timrå ska kvinnor blivit jagade på en parkering av en clown, enligt Sundsvalls Tidning. På en del ställen har clownerna varit hotfulla, på andra inte. 

I går ska minst en utklädd clown spatserat i Vimmerby. Enligt en läsare har clownen varit på flera ställen, bland annat Vimarskolan och nere vid Odal. Vid Odal har också läsaren fångat clownen på bild. 

– Jag blev livrädd, säger läsaren, som önskar vara anonym. 

Pratade du med personen?

– Verkligen inte, hatar clowner! Den gick runt bland alla bilar och gned handen mot rutorna, annars stod den typ bara och glodde på en, säger hen. 

Bedömningssak

Ulf Gollungberg, vid polisen, känner inte till några anmälningar om clowner i Vimmerby. 

– Att bara vara en clown är ju inget brott, men har man kniv så är det ju självklart ett brott. Vi får ha koll på det här fenomenet, sånt här kan sprida sig fort, det är som med att springa på biltak. Någon tycker det är coolt och gör likadant, säger han. 

Ska man anmäla om man ser en clown?

– Det där får man nog helt enkelt göra en egen bedömning av och använda det sunda förnuftet. Hur uppfattade man situationen? Blir man jagad är det ju självklart, men om det bara är någon som är utkläd till clown så är det en annan sak.

Vad kan det handla om för brott annars, om man inte bär kniv?

– Det är ju om det är någon typ av ofredande. Om clownen blir väldigt närgången eller upplevs hotfull. Det beror på situationen, från gång till gång. 

Vet du mer om clowner i Vimmerby? Tveka inte att ta kontakt med oss. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt