Annons:

Nu har polisen tröttnat på clownerna: "Knäppgökar"

Under helgen har polisen fått extremt många larm om clowner som ofredat människor eller hotat dem med kniv. Calle Persson, vid polisens ledningscentral, har tröttnat. – Det drar resurser som borde gått till bättre saker än knäppgökar som tror att det här är roligt. Det kan vara folk som blivit misshandlade, eller inbrott som får vänta för att vi är ute och jag ar folk iklädda clownkläder, säger Calle Persson till Expressen.

Annons:

Polisen har under de senaste dagarna fått en mängd samtal om skräckinjagande clowner i Småland och Skåne. Nu har polisen tröttnat rejält på clownerna som skrämmer folk och vädjar till dem att sluta. 

– Det går att stoppa om personerna som håller på tar sitt förnuft till fånga och slutar och inser vilken belastning som det här är, både för de som blir utsatta men även för samhället och polisen. Det hade varit den enklaste och bästa lösningen, säger Calle Persson till Expressen.

Avstånden gör att polisen hittills inte hunnit fram i tid vid larmen. Men Persson tror att det är en tidsfråga innan någon grips. 

– Vi har haft bilar på många ärenden där de skrämt folk eller ofredat och hotat personer. Det är en tidsfråga skulle jag tro.

Expressens fråga: Hur rubriceras de här brotten?

– Det är beroende på hur det har gått till i de olika ärendena. i de flesta fall kommer det bli ofredande, i några fall där personer blivit jagade med tillhyggen kommer det kanske bli olaga hot. Någonstans där kommer vi hamna, tror Calle Persson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt