Annons:

Vimmerby Camping har skapat en hundrastgård på sin anläggning. Foto: Privat

Campingen har byggt Vimmerbys första publika hundrastgård

Det finns ingen publik hundrastgård i Vimmerby. Nu har Vimmerby Camping tagit tag i saken.
– I år blev det lyckat i och med att det går hand i hand med våra andra satsningar. Vi siktar på att bli Sveriges hundvänligaste boendeanläggning, säger Hampus Thorstensson. 

Annons:

Vimmerby Camping har i vanlig ordning många projekt igång. Ett projekt som i stort sett är färdigt är en hundrastgård i närheten av hundbadet längst bort på stranden. 

– Det är en tanke som har funnits med sedan vi kom till Vimmerby och tog över campingen. Vi själva har hund och har faktiskt letat efter en kommunal hundrastgård i Vimmerby. Vi konstaterade att det inte fanns någon hundrastgård, säger Hampus Thorstensson. 

Målsättningen är klar och tydlig

Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd, ägare av Vimmerby Camping, har löst problemet. 

– Man säger alltid att det får någon lösa. Vårt mantra är att någon är vi. I år blev det lyckat i och med att det går hand i hand med våra andra satsningar. Vi satsar stenhårt på att bli Sveriges hundvänligaste boendeanläggning, säger Hampus Thorstensson och fortsätter: 

– Hundrastgården ligger strategiskt bra placerad, precis jämte hundbadet. Det är den delen av stranden som är dedikerad för våra fyrbenta vänner.

Campingägarna har verkligen tänkt till vad gäller hundrastgården. 

– Det som ploppar upp i huvudet på de flesta när man tänker på hundrastgård är en gräsplätt på 15x15 meter där hundarna får springa. Vi ska göra något som blir roligt och väldigt mycket extra. Hundrastgården är placerad i skogsmiljö och i en slänt så hundarna verkligen får springa och leka av sig. Vi kommer sätta upp fler hinder och göra massa aktiviteter. Redan nu går det att aktivera och stimulera hunden på ett bra sätt. 

Det som återstår att fixa är håligheter vid staketet, hinder, olja träbitar på staketet och röja sly. 

– Vår ambition, när vi skrev ihop vår to-do-lista, var att hundrastgården skulle vara klar 1 maj. Redan nu är den fullt användbar så länge matte och husse är observanta på att hunden inte gräver precis där hålen är. Överliggaren ska bli lite mer väderresistent än vad den är just nu. 

Hundspa på campingen

Vid omklädningsrumsbyggnaden, som ligger drygt 100 meter bort, bygger campingägarna ett hundspa. 

– Det är en hunddusch med all form av pälsvårdsmöjligheter plus att matte och husse kan vara med och duscha. 

Vad kommer denna satsning betyda för er?

– För oss innebär det förhoppningsvis att vi får ännu mer nöjda gäster. Med tanke på att det går hand i hand med konceptet om att bli Sveriges hundvänligaste boendeanläggning så hoppas vi att det ska leda till fler gäster som kommer till oss. 

Det kommer vara kostnadsfritt att besöka hundrastgården för alla personer. 

– Vi har satt upp ett dedikerat konto för utveckling av aktiviteter i och kring stranden, då kan man swisha valfri summa. Vi vill kunna göra all utveckling utan att ta betalt. Det är alltid roligare att kunna erbjuda alla än att man sätter begränsningar med betalning. Utveckling kostar alltid pengar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt