Annons:

Kommunen får kritik för snöröjningen – går för sakta

Vimmerby kommun har haft mängder med snö att hantera i helgen. Nu har två klagomål kommit in till samhällsbyggnadsavdelningen. Foto: Vimmerby kommun

Kommunen får kritik för snöröjningen – går för sakta

Två personer har lämnat in klagomål till kommunen när det gäller snöröjning. En boende i Storebro menar att det tog över ett dygn mellan snöfallets slut och plogningen av gatorna.

Annons:

I helgen vräkte snön ned över Vimmerby. På sociala medier har flera personer kritiserat kommunens snöröjning och menat att det går för sakta. Nu har även två formella klagomål kommit in till kommunen. 

Båda personerna anser att kommunen tagit för lång tid på sig i helgen. 

"Frustrerad"

Så här skriver en av personerna i klagomålet: 

"Det som gör mig mest frustrerad är, kommer det snö under helgen så händer inte ett skit förrän måndagen efter när allt är fastkört, det är inte alla som jobbar 7-16 måndag till fredag glöm inte det det är jättekul att kliva upp en söndagmorgon och mötas av 20-30 cm blötsnö på gatorna."

I personens bostadsområde i Storebro ska det ha tagit ett dygn innan gatorna började plogas räknat från när snöfallet slutade. 

"Förvånansvärt bra"

I en intervju med tillförodnade chefen på driftavdelningen, Gunilla Palmgård, från i måndags sa hon så här: 

– Det har gått i ett, men jag måste säga att med tanke på att alla avtal inte var underteckande och en extremt svår snö så känner jag ändå att vi har klarat det förvånansvärt bra med de resurser vi har, säger hon. 

Hela artikeln kan du läsa här

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt