Annons:

Torggruppen kritisk efter det nya förslaget

Vimmerby Handels torggrupp är kritisk mot kommunens tillvägagångssätt. Foto: Simon Henriksson

Torggruppen kritisk efter det nya förslaget

På tisdag väntar kommunstyrelsen fatta beslut om en ny lösning för torget i Vimmerby. Men förslaget har tagits fram redan innan Vimmerby Handels torggrupp har presenterat sin utvärdering.

Annons:

Kritiken mot årets trafiklösning vid torget har varit mycket hård. I lördags skrev Dagens Vimmerby om det förslag som tjänstemännen tagit fram och som är tänkt att gälla i fem år framöver.

Beslut väntas fattas av kommunstyrelsen på tisdag. Men förslaget har tagits fram redan innan Vimmerby Handels torggrupp hunnit överlämna sin utvärdering.

Det ska torggruppen, enligt ett mejl som DV tagit del av, göra först i dag. Och ärendet ska alltså upp i KS för beslut redan i morgon.

"Ingen har frågat"

Så här står det i mejlet som skickats ut till många av Vimmerby Handels medlemmar:

”På vårt sista möte med kommunen bestämdes att vi skulle göra en utvärdering av Sommartorget och trafikomledningen så att Vimmerby Handels medlemmar skulle få säga sitt, och dessa synpunkter skulle vägas in i beslutet. Tyvärr så har ingen i kommunen meddelat oss i torggruppen vilket datum beslutet skulle fattas och ingen har heller frågat efter vår utvärdering. I fredags 18/11 träffades vi i torggruppen och gjorde klart utvärderingen och bestämde att vi skulle lämna in den imorgon (läs: i dag) 21/11.”

"Känns tråkigt"

Vidare skriver torggruppen att kommunen inte fått någon fakta från dem och att det ”känns tråkigt” att beslut fattas utan att utvärderingen finns med som underlag.

Enligt det nya förslaget ska Kyrkogårdsgatan tillåta trafik i båda riktningarna. Storgatan och Sevedegatan ska vara öppen fram till 18.00 på kvällarna. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt