Annons:

FÖRSTA TOMTEN SÅLD PÅ INDUSTRIOMRÅDET – SÅ SER PLANEN UT

KS Contruction AB och Anncott Fastigheter AB köper en tomt på kvarteret Batteriet och ska bygga radhus för företag i två etapper. På bilden syns Stefan Kollin, Leif Sörensen och Christian Sörensen. Foto: Ossian Mathiasson

FÖRSTA TOMTEN SÅLD PÅ INDUSTRIOMRÅDET – SÅ SER PLANEN UT

Nu är första tomten på kvarteret Batteriet i Hultsfred såld. Hultsfredsbördige Leif Sörensen och KS Construction är först ut med att etablera ett industrihotell på gamla Vartaområdet. .
– Vi har några intressenter som har ringt och hört sig för men ingen konkret ännu, säger Leif Sörensson på Anncott Fastigheter AB. 

Annons:

Rivningen och saneringen av den före detta batterifabriken i Hultsfred blev helt klart i januari 2020. 

Nu har ett nytt kapitel skrivits i kvarteret Batteriets historia. Den första tomten på det nysanerade området är såld. Anncott Fastigheter AB och KS Construction AB köper tillsammans en tomt på 5 000 kvadratmeter på området. 

– Det är en fantastiskt rolig dag som vi tänkte manifestera lite extra med att vi har sålt första tomten på kvarteret Batteriet, säger Lars Gjörloff, utvecklingschefen i Hultsfreds kommun. 

Tomten ligger ut mot Norra Oskarsgatan och Leif Sörensen på Anncott Fastigheter och Stefan Kollin på KS Construction planerar att bygga radhus för företag, som sedan ska hyras ut eller säljas till företag.

– Vi ska bygga ett industrihotell på tomten. Det blir tio lokaler i etapp ett med fem lokaler på 72 kvadratmeter och fem lokaler är på 50 kvadratmeter. Etapp två är planerad med lika många och lika stora lokaler på den andra sidan mot vägen. Till dessa lokaler får man tillhörande mark framför och bakom lokalerna, säger Leif Sörensen. 

Så ser tidsplanen ut

Anncott Fastigheter och KS Construction jobbar med bygglovet och handlingarna ska vara inskickade inom ett par veckor. 

– Så fort vi får bygglov klart kommer vi börja bygga. Vi räknar med att det ska vara klart inom tio till tolv veckor. Därefter är vår plan att sätta igång med produktionen och räknar med att vara färdiga med första etappen någon gång under senhösten. Vi får se vad som händer med andra etappen, det handlar om intresset för första etappen. Tanken är att det ska vara klart nästa år, säger Sörensen och fortsätter:

– Det som fick oss att ta det slutgiltiga beslutet var att det började hända lite grejer på handelsområdet. När vi fick kännedom om att de drar igång så kör vi också. Vi bestämde oss för en och en halv månad sedan. 

Han berättar att det finns några intressenter som har ringt och hört sig för men inget är i dagsläget klart. 

– Vi törs inte lova för mycket eftersom vi inte har något bygglov än. När vi väl har bygglovet så kommer vi ut och marknadsföra det lite hårdare, säger Sörensen. 

Satsar på hemorten

Det har inte arrangerats något informationsmöte med anledning av coronapandemin. 

– Folk är inte så sugna på att träffas och jag har förståelse för det så vi får avvakta och se. Vi får sprutor framåt så det ska väl gå lite lättare när vi kommer framåt semestern och efter semestern. 

Du känner sig så pass säker på att modellen med industrihotell kommer fungera i Hultsfred?

– Ja, absolut. Annars hade vi aldrig gått så här långt som vi har gjort. Det är vår förhoppning och vi tror på det. Vår tanke är att stycka upp lokalerna i egna fastigheter och sälja dem. Skulle det visa sig att det är svårt att sälja så är vi inte främmande för att hyra ut dem. 

Hur känns det att satsa i Hultsfred där du är född och uppvuxen?

– Det är roligt. Det är väl en av anledningarna till att vi satsar här. Vi tror på konceptet. Vi har provat samma koncept i Västervik och har gått väldigt bra. Vi har precis startat byggnation i Vimmerby med över 30 enheter. 

"Det är jättepositivt"

Oppositionsrådet Tomas Söreling (S) berättar att det har varit en lång väg hit. 

– Äntligen, det är jättepositivt. Vi har kämpat med det här området hur länge som helst så det känns som att det går åt rätt håll. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt