Annons:

  • Har köpt mer mark för vidare satsning – då ska första industrilokalerna stå klara

    Lars Gjörloff, Frederika Svensson, Jerker Ekelund och Leif Sörensen följde arbetet med att gjuta plattan till första industrihotellet. Startskottet för första etableringen på kvarteret Batteriet. Foto: Lotta Madestam

  • Har köpt mer mark för vidare satsning – då ska första industrilokalerna stå klara

    Här är tanken att andra byggnaden om tolv lokaler ska byggas. ”Den räknar vi med att sätta igång med om ett par månader, jag kan inte se något annat”, säger Leif Sörensen, som nu köpt till ytterligare 10 000 kvadratmeter som en förlängning på första tomten. Foto: Lotta Madestam

Har köpt mer mark för vidare satsning – då ska första industrilokalerna stå klara

Nu har startskottet gått på allvar för första etableringen på kvarteret Batteriet. På fredagen gjöts plattan till Anncotts industrihotell – samtidigt avslöjar Leif Sörensen att han köpt ytterligare 10 000 kvadratmeter mark i direkt anslutning, för att kunna fortsätta satsningen.
– Det visar att vi tror på det här, säger han.

Annons:

Jerker Ekelund på J. Ekelund Property & Sales kan berätta mer om intresset för första byggnaden, bestående av tio lokaler som ska vara inflyttningsklara till midsommar.

– Vi har så här långt en handfull riktigt intresserade. Allt ifrån företag med en tydlig koppling till IKEA Industry, det handlar om underleverantörer som har koppling till deras löpande underhåll, till nya företagare som tycker det här är en bra och kostnadseffektiv lösning.

På fredagen besökte han och Leif Sörensen på Anncott AB Hultsfred för att följa arbetet med att gjuta plattan, ett arbete som blivit uppskjutet flera gånger på grund av vädret. I morgon lördag blir det också visning på plats för intresserade.

– Jag kommer finnas här i morgon förmiddag för att informera om projektet, svara på frågor och jag har med mig prospekt att visa, säger Jerker Ekelund, som hjälper till med marknadsföring och försäljning.

"Visar att vi tror på det här"

Vis av erfarenhet vet herrarna Sörensen och Ekelund att det är när det står en byggnad på plats, som det blir ett helt annat intresse.

– Då kommer köparna, det såg vi i Vimmerby. Nu är vi igång med etapp två där, säger Leif Sörensen som för några månader sedan köpte till ytterligare cirka 10 000 kvadratmeter i Hultsfred, som en förlängning på tomten. Nästan ända bort till bensinmacken.

Tanken är att bebygga även den, så det kan bli 40 industrilokaler till om man tittar på markytan. 

– Det visar att vi tror på det här. Det ligger en bit bort i tiden, men vi ville försäkra oss om att ha marken.

Anncott har tidigare uppfört liknande byggnade i både Västervik och Vimmerby och även i Vimmerby blir det en andra etapp som nu är under uppbyggnad.

”Får nypa sig i armen”

Utvecklingschef Lars Gjörloff i sällskap med Frederika Svensson, näringslivssamordnare, var också med när plattan gjöts.

– Det är så man får nypa sig i armen, sa Lars Gjörloff. Första tomtförsäljningen på kvarteret Knekten var i februari 2017 och nu står vi här med första etableringen på Batteriet.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt