Annons:

LOKALA FÖRETAGET KLIVER IN I NYA KOMMUNER

Leif Sörensens koncept Klar Kvadrat går in i nya projekt i Eksjö och Nässjö. Foto: Lotta Madestam

LOKALA FÖRETAGET KLIVER IN I NYA KOMMUNER

Anncott Fastigheter satsar stort på sitt koncept Klar Kvadrat just nu. Idag kan vi berätta att man är på god väg att göra klart med nya byggnationer i både Nässjö och Eksjö.

Annons:

Klar Kvadrat bygger upp industrilokaler och säljer dem sedan till lokala företag och privatpersoner. De första etapperna i Västervik och Vimmerby är slutsålda och för nävarande byggs etapp två i Vimmerby och etapp ett i Hultsfred. Utöver det har man beslutat att bygga en ny etapp i Västervik och är nära beslut om en ny etapp i Hultsfred.

I Vimmerby har företaget reserverat två nya tomter på Krönsmon. Det handlar dels om Lyftkranen två, tomten näst längst till höger om man står vid riksvägen, vänd mot industriområdet.

– Rullar det på som med etapp ett ska vi bygga fler i Vimmerby, det är tanken. Sedan går det inte bygga hur många som helst, men blir av med alla lokaler i etapp två vågar vi satsa lite till, berättar bolagets ägare Leif Sörensen. 

Kliver in i nya kommuner

Men det stannar inte där. Klar Kvadrat kommer med all säkerhet att gå in i nya kommuner i vårt område. Det handlar dels om Nässjö och dels om Eksjö.

– I Nässjö gör vi det tillsammans med Sandstedts El som köpt en lokal av oss på Krönsmon och det blir samma koncept och byggstart redan i höst. Det blir tio-tolv enheter där.

I Eksjö blir det en större satsning med 25-30 lokaler och trolig byggstart nästa år.

– Eksjö har så många förfrågningar om den här typen av lokaler att de hade rest dem i egen regi om vi inte gör det. Vi är i slutförhandling om tomten och jag hoppas att vi kan komma överens inom kort. Det ska bli spännande att gå in i nya kommuner och jag tror det finns en stor efterfrågan.

"Inne i expansiv fas"

Totalt har man reserverat 15 000 kvadratmeter i Eksjö.

– Vi är inne i en expansiv fas just nu, men det är bara roligt. Vi har kört det här i Stockholm i många år och nu ser vi att en del kollegor kör liknande koncept. Det gäller att vara först in i en kommun och det är nu vi vill satsa.

Tittar ni på fler kommuner?

– Inte för tillfället. Nu får vi hålla i det vi tagit beslut om, men det kan säkert dyka upp något.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt