Annons:

Ny julmarknad på Näs – hoppas på vädergudarna

Astrid Lindgrens Näs julmarknad har vuxit och vuxit. Frågan är om förra årets besökssiffror kan slås 2016. – Vi är helt i händerna på vädret, säger Näs vd Nils Magnus Angantyr.

Annons:

Soligt ute. Några minusgrader. Snö på backen.

Det är precis vad Astrid Lindgrens Näs vill ha i samband med sin julmarknad, som pågår fredag och lördag. Men så ser det ju inte ut att bli direkt. 

– Förra året var det fantastiskt och klart väder. Det optimala vore tre grader kallt, snö på marken och uppehållsväder. Då blir det vackert. Skulle det stormsnöa eller regna, så är risken att marknaden regnar eller snöar bort. Vi är väldigt mycket i händerna på vädret, säger Näs vd Nils Magnus Angantyr. 

Har Näs tur med vädergudarna tror han att förra årets rekordsiffror kan åka all världens väg. 

– Då hade vi strax över 3 000 besökare och det var tusen fler än året innan. Slår vi inte det vore det konstigt på något vis, men det beror också helt på vädret. Vår ambition är att få hit fler bussresor och det har vi annonserat om en del inom ett ganska stort område. Astrid Lindgrens Näs blir mer och mer känt också och det är viktigt att vi repeterar och talar om att vi finns. Vi vill slå förra årets siffror, men julmarknaden är ingen kassako för oss. Vi vill sälja fler årskort än förra året också, då sålde vi lite över 400. 

"Kostar inte skjortan"

Varför ska man då välja Näs julmarknad i det julbord av julmarknader som existerar? Nils Magnus är övertygad om anledningen. 

– Det som kännetecknar vår julmarknad är att den är liten och intim, den kostar inte skjortan och man får en skön upplevelse här. Man hittar alltid bra saker och det är hög kvalitet på utställarna. Det finns också mycket att göra runt omkring, med trädgårdarna och bra mat. Den är liten och intim, men inte trång heller. Man kan också ta del av en julguidning i Astrid Lindgrens barndomshem och lyssna på när Samuel August läser julevangeliet. Det var en tradition familjen hade. Det blir också luciatåg, tomten är här och Kulturskolan uppträder. 

Runt 40 utställare kommer finnas på plats. 

– Vi försöker hålla en väldigt hög kvalitet på våra utställare och årets julmarknad tar avstamp från förra årets som var väldigt bra. De stora möjligheterna finns under julmarknaden och årskorten är billiga.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt