Annons:

Klart fler sålda årskort för Näs:

Många besökte Näs julmarknad och framför allt sålde Näs långt många fler årskort än tidigare.

Klart fler sålda årskort för Näs: "Kan dra en slutsats av det"

Astrid Lindgrens Näs slog inte nytt besöksrekord under årets julmarknad. Men antalet sålda årskort sköt verkligen i höjden. – Ännu fler Vimmerbybor verkar ha dragit slutsatsen att Näs är mycket bra, säger tf vd:n Nils-Magnus Angantyr.

Annons:

2015 års besökssiffror under julmarknaden kunde inte slås. 3 100 personer besökte Näs det här året – vilket var drygt 300 färre än föregående år. Ändå var tf vd:n Nils-Magnus Angantyr nöjd med det. 

– Att inte riktigt lika många kom kan vi leva med. Det handlade om olika rabatterade som inte kom och ekonomiskt blev det ändå bra. Fredagen var väldigt bra, men det låg en regnvarning för lördagen ända fram till morgonen och det tror jag är en stor förklaring. Någon annan förklaring än att vädret spökade ser jag inte, säger han.

Fredagen blev nästan lika bra som lördagen.

– Det var en väldigt bra fredag. Vi hade bara lite fler besökare på lördagen. Jag tycker att vi ska vara jättenöjda, det blev en väldigt bra marknad. 

Enorm ökning

När det gäller antalet årskort sålde Näs långt många fler än tidigare år. 

– Vi ökade från 365 ifjol till drygt 800 i år. Det är en viktig signal för oss att fler köper årskort.

Vad kan det betyda för er? 

– Det vet vi inte förrän efteråt, som Emil hade sagt. Nä, men det är fler som vill köpa ett årskort och jag tror att det beror på att fler Vimmerbymänniskor kommit till den slutsatsen att Näs är mycket bra. Att man vill ha ett årskort för att det händer mycket på Näs. Den slutsatsen drar vi i alla fall.

Tre dagar?

Ekonomiskt var Nils-Magnus Angantyr mycket nöjd med de två marknadsdagarna. 

– Det faktum att drygt 150 procent fler köpte årskort och att vi tog en tia extra i år gör att det blir mer pengar i kassan. Det gör att vi kan planera till nästa år och utveckla marknaden. Det finns verkligen ett helt gäng med signaler som var väldigt bra. Vi hade ett starkt utställarteam som höll en hög kvalitet rakt igenom. Vi tycker att det är viktigt. 

Nu finns tankar på att utöka till tre dagar nästa år. 

– Det finns flera idéer. En är också att byta fredagen till söndagen. Vi måste diskutera och utvärdera det här. Vi måste se om det ska utvecklas över själva dagarna också. Kanske fler utställare, en del till i området som används och idealet är att få in trädgårdshuset i det också. Restaurangen och caféet är överbelastat och vi skulle behöva mer sittplatser för att servera fler. Det är många idéer vi ska försöka landa. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt