Annons:

Detaljplan ska ändras – så företag kan bygga ut i Vimmerby

Bilden är en genrebild. Foto: Jakob Karlsson

Detaljplan ska ändras – så företag kan bygga ut i Vimmerby

Företaget Mercatus Engineering AB ändrade sig kring Krönsmon. Nu vill företaget bygga ut sina befintliga lokaler på Hultsfredsvägen. 

Annons:

Att säga nej till Krönsmon tog Mercatus styrelse beslut om i mars 2021. 

"Valet har stått mellan en tomt och nybyggnation på Krönsmon eller en fortsatt utveckling på befintlig tomt vid Hultsfredsvägen. Båda alternativen har genomgått en grundlig förstudie som Mercatus ledning tillsammans med arkitekter arbetat fram. Beslutet togs idag och landade i att vara kvar på befintlig tomt och där bygga upp nya ändamålsenliga lokaler anpassade efter dagens verksamhet", skrev företaget i ett pressmeddelande för ett par månader sedan.

Med tanke på Mercatus önskemål om att bygga vidare vid sina befintliga lokaler har kommunen gett ett uppdrag om att beställa en ny detaljplan. 

– Det är för att klargöra hur marken ska användas. Frågan är väckt med tanke på Mercatus önskemål. Då behövs det en ny detaljplan, säger kommunstyrelsens ordförande Jacob Käll (C). 

Beslut om markanvisningsavtal

Vid det senaste sammanträdet med kommunstyrelsen togs även beslut om ett markanvisningsavtal mellan kommunen och Mercatus kring den här marken.

– Det är ett steg i riktningen för att de ska kunna bygga där.

I området ligger även bollhallen som ägs av Vimmerby IF. 

– För att kunna låta Vimmerby IF vara kvar på området behövs en ny detaljplan. Det säkrar alltså upp även för VIF. När detaljplanen är antagen kan kommunen och Mercatus komma överens om affären, säger Ola Gustafsson (KD).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt