Annons:

Så många har sökt jobbet som utvecklingschef för Vimmerby kommun

Carolina Leijonram är glad över att 54 personer sökt jobbet som utvecklingschef. Foto: Arkivbild

Så många har sökt jobbet som utvecklingschef för Vimmerby kommun

Ett attraktivt jobb.
Hela 54 personer har sökt tjänsten som utvecklingschef i Vimmerby kommun.
– Det är jätteroligt, säger kommundirektören Carolina Leijonram. 

Annons:

I höst går nuvarande utvecklingschef Thomas Svärd i pension. Jakten på hans efterträdare inleddes kort efter beskedet och kommunen har valt att söka nästa utvecklingschef lokalt.

Det har gett avtryck i ansökningarna.

– Jag har inte räknat på något sätt, men vi har annonserat lokalt och övervägande del har lokal prägel eller anknytning. De som kommer längre från har ofta en koppling eller anknytning hit på något sätt. Naturligtvis finns något eller några undantag, men nästan alla nämner någon form av anknytning, säger kommundirektören Carolina Leijonram. 

Hela 54 personer har sökt tjänsten. Av dessa är ett 20-tal kvinnor. Leijonram vill inte säga att det är något namn hon hajat till över.

– Nej, det skulle jag inte säga.

Vad säger du om intresset?

– Det är jätteroligt. Jag känner stor tacksamhet över att så många visar intresse för den här tjänsten och att så många personer skrivit ihop en ansökan.

Processen går vidare

Nu går processen med att hitta Thomas Svärds efterträdare vidare.

– Det är jag, HR-strategen och HR-chefen som ansvarar för processen vidare. Det har påbörjats ett arbete utifrån de baskrav vi har ställt. Nu blir det ett urvalförfarande och vi kommer erbjuda ett antal att komma på intervju. Så fort vi kan kommer vi gå in på intervjuer och det kanske blir redan nästa vecka. 

Har ni satt något visst antal som får komma på intervjuer eller beror det på ansökningarnas kvalitet?

– Det finns naturligtvis en övre gräns för vår kapacitet, men vi kommer utgå strikt från kompetens. Vi kommer titta på var och ens profil och uppfyller man kraven försöker vi hitta intervjutider. 

När tror du att det kan vara klart?

– Jag hoppas vi kan vara klara till huvudsemestern. Det beror naturligtvis på hur intervjuerna löper på och om vi behöver träffa en del två gånger eller inte. Men målet är innan semesterperioden och innan jag går på semester och vi ska göra allt för att det ska bli så. Jag kan inte lova något dock. 

Kommer finnas med

Thomas Svärd kliver av sin tjänst den 31 augusti, men har erbjudit sig att finnas med under en begränsad övergångsperiod.

– Det är vi förstås väldigt tacksamma för med tanke på den erfarenhet och kunskap han besitter. Vi har en parallell diskussion med honom om det och han säger att han har möjlighet att bistå oss en begränsad tid. Allt beror också på hur den som får jobbet sitter till, vilket uppdrag man har och vilket avtal man har med nuvarande arbetsgivare.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt