Annons:

Högt uppsatt chef lämnar Vimmerby kommun för nytt jobb i Västervik

Anna Erlandsson Karlsson byter Vimmerby mot Västerviks kommun. Foto: Vimmerby kommun/Pressbild

Högt uppsatt chef lämnar Vimmerby kommun för nytt jobb i Västervik

Efter åtta år i Vimmerby kommun lämnar nu Anna Erlandsson Karlsson sitt jobb. Från och med oktober är hon i stället enhetschef för kommunservice i hemkommunen Västervik.
– Det ska bli jättespännande, säger hon.

Annons:

Ännu en högt uppsatt tjänsteman i Vimmerby kommun lämnar sitt jobb. Den här gången rör det sig om Anna Erlandsson Karlsson, som varit administrativ chef och kommunikationschef i Vimmerby, vilket Vimmerby Tidning var först att berätta om.

Hon har fått ett nytt jobb på Västerviks kommun. Den nya titeln lyder enhetschef för kommunservice.

– Efter åtta år blir det Västervik. Allt handlar om jobbutmaningen. Jag jobbar med ganska blandad verksamhet i dag och det kommer jag fortsätta med. Det är intern service, så det är allt från kost till simhall och it. Det är ett bredare uppdrag på det sättet, säger Anna Erlandsson Karlsson.

Hon bor också sedan drygt 20 år i Västerviks kommun, men att det är just hennes hemkommun har inte spelat in särskilt mycket.

– Man brukar få den frågan, men att pendla har aldrig varit en grej för mig. Jag har inte tyckt att det har varit speciellt jobbigt, så det här handlar om att det är en ny jobbutmaning för mig. Det är lite fler medarbetare och en större organisation att leda. Det känns väldigt roligt.

Kommer sakna Vimmerby

Hon kommer verkligen att sakna Vimmerby kommun, berättar hon. 

– Jag har varit väldigt länge i Vimmerby och trivts fantastiskt bra. Jag har lärt känna många fina människor, både kollegor och andra medarbetare. Det är åtta år och det känns verkligen i hjärtat. 

Har du tittat efter ett nytt jobb en tid?

– Nej, egentligen. Det här dök upp och var ett jobb jag kunde tänka mig. 

Vad kommer du främst ta med dig från dina år i Vimmerby?

– För mig personligen har det varit en resa, där jag har fått möjlighet att utvecklas i min roll. Det har varit en bred verksamhet och jag har lärt mig mycket inom många olika områden. Något annat jag tar med mig är kraften som finns i Vimmerby. Det finns en anda av att försöka göra saker tillsammans som genomsyrar kommunen. 

"Finns kulturella skillnader"

Anna Erlandsson Karlsson har i skrivande stund semester, men jobbar kvar i Vimmerby till den 14 oktober innan hon tar klivet in i stadshuset i Västervik. 

– Det finns en del jag vill avsluta och förbereda inför hösten. Just nu håller vi på med ombyggnaden av kontaktcentret och det får jag inte vara med och slutföra. 

Det är en rad chefer som har slutat i Vimmerby nu. Vad beror det på?

– Det är en tillfällighet, tror jag. Vi är några som råkar sluta ungefär samtidigt. 

Vilka blir de stora skillnaderna mellan Vimmerby och Västervik?

– Det är svårt att säga rent organisationsmässigt. Jag har jobbat i Västerviks kommun, men det var 15 år sedan och det är något helt nytt jag kommer till. Det är kommunal verksamhet, men det finns också kulturella skillnader i kommunala verksamheter. 

Rekryteringsarbetet efter hennes ersättare i Vimmerby kommun kommer att inledas efter semestern.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt