Annons:

Oviss framtid för allsången i Storebro:

Om det blir någon allsång i Storebro i sommar är ovisst. Foto: Arkivbild

Oviss framtid för allsången i Storebro: "Vill ha något musikevenemang"

Senast det blev allsångsfest i Storebroparken var 2019. Två år i rad har evenemanget ställts in – och hur det blir sommaren 2022 är högst oklart.
– Vi vill ha något musikevenemang, säger Eva Kindstrand, ordförande i Storebro IF.

Annons:

Allsångsfesten vid Dammen i Storebro har varit ett populärt sommarinslag i våra trakter i många år. Många stora artister har uppträtt i Storebroparken, men nu är det ett antal år sedan evenemanget hölls senast.

2020 ställdes det in på grund av att Storebro IF skulle fira 80 år som förening. Ett firande som emellertid fick ställas in med anledning av pandemin. Skälet till att det inte blev något 2021 berodde på pandemin och att det var svårt för föreningen att planera. 

Hur blir det sommaren 2022? Vi ringde föreningens ordförande Eva Kindstrand och ställde frågan.

– Vi vill inte att allsången upphör, men vi vet ännu inte hur vi ska göra den här sommaren. Det är en ganska stor apparat med allsången och under pandemiåren har vi varit tvungna att överleva på andra saker. Det kvarstår och i år är det Bullerby Cup-förläggning igen och det går åt mycket folk där under vecka 30 och är en viktig inkomstkälla för klubben, säger hon.

"Vill ha musikevenemang"

Att få till något evenemang kopplat till musik jobbas det dock på.

– Vi vet ännu inte säkert hur något kommer bli, så jag kan inte säga någonting om det. Det jag kan säga är att vi vill ha något musikevenemang.

Vad skulle det kunna vara för alternativ till allsången?

– Det skulle vara någon annan typ av musikevenemang för det vill vi gärna ha, men vi har ännu inte bestämt oss för vad det kan bli. Vi har ett preliminärbokat datum och får se vad vi kan hitta på och vilken storleksordning det blir. 

När måste ett besked komma om det ska kunna bli någon allsång?

– Under maj månad måste vi ha resten av sommaren planerad. 

Valborgs- och midsommarfirande

Storebro IF har också en hel del andra evenemang inplanerade.

– Vi är väldigt tacksamma att vi kan anordna både valborgs- och midsommarfirande igen. I början av juni inviger vi vår discgolf också, så det är många evenemang ändå. Det ser lite annorlunda ut, men vi får ta en sak i taget.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt