Annons:

INGEN ALLSÅNG I STOREBRO NÄSTA ÅR – HÄR ÄR ANLEDNINGEN

Storebro IF väljer att pausa allsången i Storebro nästa år. Foto: Ossian Mathiasson

INGEN ALLSÅNG I STOREBRO NÄSTA ÅR – HÄR ÄR ANLEDNINGEN

Allsången i Storebro har lockat många kända artister genom åren. Nästa år ställs allsången in.
– Vi pausar allsången nästa år för att Storebro IF firar 80 år. Vi har sagt att vi ska lägga krutet på vårt 80-årsjubileum, säger Eva Kindstrand, ordförande i Storebro IF.

Annons:

Allsången i Storebro har under många år varit en tradition bortsett från sommaren 2017 då evenemanget ställdes in på grund av Diggiloo-turnéns stopp i Vimmerby. 

Både 2018 och 2019 lockade Storebro IF:s allsång i Storebroparken väldigt mycket publik i strålande sommarväder. 

Nästa år ställs allsången in. Skälet är att Storebro IF fyller 80 år som förening och klubben vill lägga krutet på firandet på Bruksvallen den 6 juni. 

– Vi har pausat allsången en gång tidigare (2017) och det var ingen katastrof. Vi känner att det är mest rättvist att göra så, vi vill fira klubbens 80 år ordentligt, säger Eva Kindstrand. 

Siktar på att vara tillbaka 2021

Klubben tog nyligen ett styrelsebeslut om att pausa allsången under 2020. Eva Kindstrand ger lugnande besked till de allsångsfrälsta besökarna inför framtiden.  

– Vi kommer komma tillbaka, målet är att vara tillbaka 2021. Allsången är vår grej men vi känner att vi vill göra 80-årsfirandet ordentligt, då krävs det tid, pengar och engagemang. Därför kör vi 80-årsjubileet fullt ut på Sveriges nationaldag. Vi har tillsatt en jubileumsgrupp som kommer jobba med jubileet framöver, säger Kindstrand.

Hur kommer 80-årsfirandet uppmärksammas?

– Det blir en heldag med så mycket fotboll som vi bara kan trycka in. Vi körde ett liknande upplägg när klubben firade 75 år, vi drog hit både unga och gamla spelare. Vi kommer köra en bankett på Bruksvallen på kvällen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt