Annons:

Dags för nytt mord på Fredensborg – samarbetet fortsätter

Nu återvänder Mordteatern till Fredensborgs Herrgård igen. Foto: Pressbild

Dags för nytt mord på Fredensborg – samarbetet fortsätter

Det är en tradition. Kultursamarbetet mellan Mordteatern och Fredensborgs Herrgård fortsätter. Den 29 april spelas "Den sista droppen" i Storebro. 

Annons:

Mordteatern är en professionell teatergrupp med föreställningar året runt som utgår från Norrtälje. Under lång tid har man haft ett samarbete med Fredensborgs Herrgård i Storebro. 

Nu nio år senare återkommer man ännu en gång. 

"Målsättning från början var att skapa återkommande Mordteaterkvällar på Fredensborgs Herrgård och det känns som att vi lyckats med den föresatsen. Vi är otroligt glada för detta samarbete", säger Sebastian Edberg, konstnärlig ledare för Mordteatern i ett pressmeddelande. 

Den 29 april är det dags för "Den sista droppen" på herrgården. Den utspelar sig år 1941 i Roslagens skärgård. Det smugglas både sprit och människor. Kärlekskranka öbor, kungliga kontrollanter och tyska spioner förekommer.

”Varje säsong spelar vi nya mordmysterier i historiska och speciella miljöer på fasta spelställen runt om i Sverige. Vi vill fängsla publiken med underhållning av hög klass, fylld med spänning och humor. Det ska kännas som att man kastas mitt in i ett scenario av intriger och dråpligheter. Som att man är en fluga på väggen som får se allt som händer", skriver Mordteatern. 

Deltar i föreställningen

I varje scen, varje replik, varje ögonkast fick ledtrådar. Publiken är nämligen – förutom att njuta av maten och atmosfären – högst närvarande i föreställningen. 

"Som publik har man till uppgift att lägga ett pussel av sina ledtrådar så att man i slutet av kvällen kan gissa vem mördaren är... Mellan scenerna serverar Herrgården en fantastisk 3-rätters meny och då finns tid att ventilera sina misstankar med sitt sällskap - eller förundras över de tidsenliga kostymerna. All kostym är original från tiden. Det blir en kväll fylld med spänning, humor och god mat", skriver Mordteatern.

På scen syns Sara Edberg, Tomas Granehag, Felix Boija och Nicklas Lind. Manus är skrivet är Sara Edberg, Sebastian Edberg och Nicklas Lind. Sebastian Edberg står även för regin.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt