Annons:

Camerata Nordica ger nyårskonsert i Västervik och Vimmerby

Camerata Nordica bjuder in till nyårskonserten "Salut till Wiens Nyårskonsert" i Västervik och Vimmerby. Foto: Pressbild

Camerata Nordica ger nyårskonsert i Västervik och Vimmerby

Camerata Nordica, kammarorkestern i Kalmar län, bjuder in till nyårskonserter i både Vimmerby och Västervik.

Annons:

Camerata Nordica är en del av Länsmusiken i Kalmar län och har sitt ursprung i Oskarshamnsensemblen. Nyårskonserttraditionen sträcker sig tillbaka till 1982, då man gav den allra första nyårskonserten. 

Varje år fram till 2004 spelades det sedan nyårskonserter. Nu, efter 20 års uppehåll, är det dags igen. 

"En rad olika artister har gästat ensemblen och temat för konserterna har varierat. Nu återupptar vi traditionen genom en hyllning till nyårskonserternas nyårskonsert i Wien. Dessa började redan 1959 sändas i österrikisk radio och TV och i dag visas sändningarna över hela världen. I år behöver ni inte slå på TV-apparaten för att få en härlig nyårsupplevelse. Det räcker att komma och uppleva Camerata Nordica livs levande på scenen", skriver Camerata Nordica i ett pressmeddelande.

Programmet innehåller bland annat Champagnegaloppen, Kejsarvalsen och Tritsch Trasch Polka. Nyårskonserten spelades första gången den 1 januari i Ljungbyholm och på torsdagskvällen är det dags på Bryggaren i Västervik. Under fredagskvällen spelas "Salut till Wiens Nyårskonsert" i Tullportsteatern i Vimmerby.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt