Annons:

Publikfavoriter återvänder till Warmbadhuset

Ingela Nilsson Nachtweij, Annki Waern, Marianne Leijon och Göran Nachtweij ser fram emot nya kulturkvällar vid Warmbadhuset. Foto: Jakob Karlsson

Publikfavoriter återvänder till Warmbadhuset

På måndag inleds årets omgång av kulturkvällarna. Det blir som vanligt en hel del kända ansikten för den trogna publiken – men också en hel del nya.
– Jag ser fram emot alla artister, säger arrangören Göran Nachtweij.

Annons:

För åttonde året i rad arrangeras Kulturkvällar vid Warmbadhuset som blivit en återkommande publiksuccé i Vimmerbysommaren. Precis som tidigare år blir det en hel del kända ansikten för den som brukar besöka Kulturkvällarna.

Bland annat kör Locknevidottern Elin Namnieks en egen kväll och även Joel Gunnarsson återvänder till scenen. Nya ansikten blir det också och i den kategorin sticker Hultsfredsartisten Steso Songs ut.

"Ser fram emot alla"

Göran Nachtweij har svårt att peka ut någon särskild:

– Jag ser fram emot alla artister. Alla som kommer hit kommer göra sitt yttersta och vi blandar nybörjare med artister som är mer rutinerade. Det blir en bra pushning för de som står på en scen för första gången, säger Nachtweij som gillar den spontana atmosfären:

– Det är en familjehappening och det kan springa runt barn runt scenen och det är hembakta bullar, det är så vi vill ha det. Det ska vara spontant. Ett år hade vi en tjej som satt i publiken och kom fram i en paus och undrade om hon fick spela. Det händer alltid grejer och man behöver inte känna sig pressad som artist.

 "Känns speciellt"

Initiativet togs av Vimarhems dåvarande ordförande Tomas Holgersson i samband med inflyttningen till Vimarhems lägenheter på Rönnbärsgatan 2010.

Holgersson gick bort i vintras.

– Vimarhem byggde scenen och då ringde Tomas mig och frågade om jag och Göran kunde göra något evenemang. Vi började lite försiktigt och sedan har det utvecklats. Tomas gick bort hastigt och därför känns det speciellt att köra i år, säger Ingela Nilsson Nachtweij.

Kulturkvällarna är ett samarrangemang mellan Vuxenskolan, Vimarhem AB, Vimmerbytakter AB och Astrid Lindgrens Hembygd. Nedan kan de se en preliminär lista av årets artister.

Fakta

Kulturkvällarnas artister (listan kan förändras): 

2 juli:

Tina Jaxén och Tord Hjulström

Alice Hartvig och Fredrik Söderlund

Lasse och Ludvig Bohman

Emilia Nachtweij

9 juli:

Fanny Hugosson

Steso Songs

Nora Exner

Öppen scen

16 juli:

Joel Gunnarsson

Sedrick Hammar

Alice Svensson

Juni Ryland

Louise Wall

23 juli

Ida Granqvist

Isabella Dahlbäck

Isabella Bexell

Ellen Larsson

30 juli

Elin Namnieks

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt