Annons:

Far och son ställer ut tillsammans på Warmbadhuset

Tim och Sören Eriksson ställer ut tillsammans på Warmbadhuset i juli. Foto: Ossian Mathiasson

Far och son ställer ut tillsammans på Warmbadhuset

En ny utställning har haft vernissage på Warmbadhuset i Vimmerby. Det är far och son Eriksson, Sören och Tim, som ställer ut tillsammans för första gången.
– För min del är det jättehäftigt, säger Sören Eriksson.

Annons:

Tim Eriksson har ställt på Warmbadhuset sedan tidigare men för pappa Sören är det premiär. I går var det vernissage och fotoutställningen går ut att avnjuta även i dag och samtliga måndagar i juli i samband med årets kulturkvällar med musik. 

– Gensvaret under vernissagen var helt suveränt, vi hade över 100 besökare trots kanonvädret. Det är helt galet. Jag trodde att folket skulle åka till sjön i stället men det har varit jättemycket folk, säger Tim Eriksson. 

Både Sören och Tim Eriksson har ett brinnande intresse för fotografering och har fotograferat under lång tid. 

– När jag var liten hade pappa alltid kameran med sig så jag har fått mycket fotografier av honom, säger Tim Eriksson. 

Tim gillar arrangerade bilder

Sören Eriksson blev pensionär för fem år sedan och då har fotograferandet tagit en allt större del av hans liv. Han fotograferar natur och djur för det mesta och gör det ur flera olika vinklar.   

– Jag har alltid fotograferat men i och med att jag blev pensionär så fick jag mer tid till det. Jag är ute mycket i naturen och då måste man ha gott om tid för att vänta på djuren eller det perfekta ögonblicket för en bild. Jag tar sedan hjälp från sonen när det kommer till det digitala, säger Sören Eriksson. 

Även Tim Eriksson har fotograferat mycket genom året och för några år sedan gjorde han det till ett jobb.

– Jag fick förfrågningar från olika företag och startade upp ett eget företag. Jag jobbar som vanligt och har fotoverksamheten vid sidan om. Det är på en sådan nivå så att jag tycker att det är roligt att fotografera, säger Tim Eriksson och fortsätter:

– Det blev mycket jobb med alla bröllopsfotograferingar så jag kör inga bröllop just nu. Det är som fotots formel-1. Då ska man nog bara göra det, då ska man inte jobba mellan klockan 7–16 också, säger Tim Eriksson. 

Från att ha varit med intresserad av att fotografera händelser i skogen har han svängt och blivit allt mer intresserad av arrangerade bilder. 

– Man jobbar fram ett tema och jag skapar bilden tillsammans med personen som står framför kameran. Vi diskuterar och bygger upp en bild genom att bolla tankar fram och tillbaka, säger Tim Eriksson. 

"Kan använda bilderna tillsammans"

I vintras fick Sören och Tim frågan om de vill göra en utställning tillsammans och svaret kom omgående. 

– Det fanns ingen tvekan, det var klart att vi skulle göra det, säger Tim Eriksson. 

Sören Eriksson ser flera fördelar med att ställa ut sina fotografier tillsammans med sonens bilder. 

– Vi kan använda våra bilder tillsammans eftersom de fungerar ihop på många olika sätt, bland annat färg- och miljömässigt, säger Sören. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt