Annons:

Anna Mellergård ser fram emot det nya upplägget på Vimmerby berättar. Foto: Jakob Karlsson

Vimmerby Berättar växer – från åtta dagar till åtta månader

Litteraturfestivalen Vimmerby Berättar får ett helt annat upplägg i år. I stället för de åtta planerade festivaldagarna i Vimmerby sprids arrangemanget ut över åtta månader. 

Annons:

I år är andra gången som barnlitteraturfestivalen går av stapeln – men det blir förstås väldigt annorlunda än förra året. Istället för en maxad festival i Vimmerby under åtta dagar blir det en maratonvariant som kommer pågå i åtta månader. 

I festivalen blir det olika evenemang på bibliotek, kulturskola, skola/förskola och fritidsgård samt museum. Det blir också litterära salonger sista onsdagen varje månad på Vimmerby stadshotell.

"Nått en bra och kreativ lösning"

Verksamhetsledaren för litteraturutveckling i Kalmar län, Anna Mellergård, säger såhär i ett pressmeddelande:

– Vi kan i dagsläget inte tränga ihop alla författare och intressanta föreläsningar under en och samma vecka. Varken författare eller publik känner sig bekväma med det. Samtidigt vill vi om möjligt mötas. På sätt och vis är det ju omöjligt att planera genomförandet av en festival just nu. Situationen är komplex men vi är flexibla och jag tycker att vi nått en bra och kreativ lösning. Det finns som jag ser det massor att vinna på denna variant av "omställning". Fler får möjlighet att både fysiskt och digitalt ta del av fler kulturupplevelser, något som det finns ett uppdämt behov av just nu.

Den speciella festivalen är tänkt att avslutas med en stor manifestation på torget i maj. Anna Mellergård tror på upplägget: 

– Programpunkter som skulle genomföras parallellt inom loppet av några dagar får nu luft och utrymme. Det blir helt enkelt mer fylligt med en bred och varierande mix av litterära upplevelser, avslutar Anna Mellergård. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt