Annons:

Ny duo leder Allsångsfesten i Storebro i kväll

Fredrik Thalin och Patric Engqvist gör debut som allsångsledare i Storebro i kväll. Foto: Allsången i Storebroparken

Ny duo leder Allsångsfesten i Storebro i kväll

I år debuterar Patric Enqvist och Fredrik Thalin som allsångsledare i Storebro. Det är en motiverad duo som kommer leda besökarna genom sånghäftet. – Jag och Fredrik är taggade till tusen, säger Patric Engqvist.

Annons:

Under de senaste åren har Allsången i Storebroparken letts av Lennart ”Örten” Larsson och Johan Zedig. I år kommer en ny duo leda den populära allsången.

Patric Engqvist behöver inte någon närmare beskrivning. Som en av huvudfigurerna i världens mest kända band i norra Kalmar län, Lifvens, är han ett bekant ansikte för alla.

Fredrik Thalin har flera år som skådespelare i Astrid Lindgrens Värld bakom sig och har bland annat varit konferencier på Vimmerbygalen under ett antal år.

– Det ska bli bra väder och det är kul, folkliga artister överlag. Jag väntar mig succé och jag hoppas att jag och Fredrik kan skapa lite extra stämning. Han är ett proffs artistiskt och en kul och trevlig människa. Vi har roligt ihop och jag hoppas att det ska smitta av sig på publiken, säger Patric Engqvist.

Skrivit egna texter

Förberedelserna inför Storebro IF:s stora arrangemang har pågått under lång tid.

– Jag har spelat på Allsången tidigare och då har det varit jättetrevligt. Nu har jag varit med och jobbat och sett att hela gänget i Storebro IF är väldigt bra. Det är en kul stämning och vi har fått tycka till om olika saker.

Engqvist och Thalin har skrivit två egna låtar till Allsången, en introtext och en outrotext. Melodin har de i båda fallen lånat från Salem al Fakirs ”I’m so happy”, känd från superpopulära ”Solsidan”.

– Det är en väldigt trallvänlig melodi så även om inte folk kan texten så kommer de kunna sjunga med.

”Kan gå riktigt bra”

Arrangören har som vanligt fått ihop en diger samling artister. Där finns Idol-vinnaren Martin Almgren, klassikern Harpo, schlagerhjältarna i Brandsta City Släckers, begåvade Elin Namnieks och Storebrobandet Jahman Crew.

– Jahman Crew är inte så kända och jag gillar deras stuk. Jag ser väldigt mycket fram emot att se dem och Elin Namnieks. Elin är klar för finalen i Svensktoppen nästa och har en fantastiskt bra röst. Man måste ha tur i den här branschen, men kommer hon in i rätt stim kan det gå riktigt bra för henne.

Hur kommer det märkas att ni tagit över som allsångsledare?

– Vi vill göra vår grej. Vi har roligt tillsammans och det är en trygghet att ha en sådan som Fredrik bredvid sig. Man brukar säga att inget är så förberett som det improviserade, men vi har sagt att vi inte ska göra så mycket statiska grejer. Vi ska försöka göra några roliga grejer med publiken. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt