Annons:

INGEN ALLSÅNG I STOREBRO NÄSTA ÅR

Brandsta City Släckers var ett av huvudnumren under årets allsång. Nästa år blir det ingen. Foto: Simon Henriksson

INGEN ALLSÅNG I STOREBRO NÄSTA ÅR

Allsången i Storebro har under många år varit en tradition. Nästa år ställs den in. Skälet är att Diggiloo kommer till Vimmerby.
– Jag tycker att det är jättetråkigt att vi inte kan köra allsången, säger Ove Olsson, ordförande i klubben.

Annons:

Allsången i Storebro har lockat många artister ur den svenska schlagereliten genom åren. Förra året var Di Leva, Harpo, Martin Almgren och Brandsta City Släckers huvudnumren och cirka 2 000 personer kom till Storebroparken.

Nästa år ställs allsången in. Skälet är att Diggiloo arrangeras i Vimmerby bara fyra dagar efter Storebros planerande datum.

– Tycker att det är jättetråkigt att vi inte kan köra allsången, men Diggiloo är en stor och stark organisation och de har redan nu dragit igång sin annonskampanj. Det är samma målgrupp och artister i samma härad. Det gör att vi känner att vi inte kommer fixa det. Det är för stor risk för föreningen. Vi har ett ansvar för föreningens ekonomi och att dra på oss kostnader törs vi inte, säger Olsson.

”Skapat en sammanhållning”

Allsången drog in 60 000 kronor till föreningen i år.

– Det är pengar som går till ungdomsverksamheten i Storebro IF och det måste vi lösa på något annat sätt. Antingen genom arrangemang eller hitta någon annan lösning. Verksamheten blir bara större och större och vi har jättemånga duktiga ungdomar och ett seniorlag som satsar hårt.

Vad betyder Allsången för Storebro som ort?

– Det betyder jättemycket för Storebro som ort. Förr var det Storebrobåten som Storebro var känt för, nu är det allsången som man är mest känd för. Många företag är med och stöttar oss och Allsången har skapat en sammanhållning på orten.

”Kommer inte släppa det här”

Olsson hoppas att Allsången i Storebro är tillbaka 2018.

– Absolut. Jag ser det som en engångsföreteelse. Varje år säger man att allsången är på väg ut. Vi kommer inte släppa det här för alltid.

Hade ni bokat några artister i år?

– Nej. Vi har haft ett spånarmöte, men vi har inte behövt boka något. Jag vill också säga att det är roligt att Diggiloo kommer till Vimmerby, det är bara olyckligt att det kom så nära vårt. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt