Annons:

  • Louise efter Allsången: ”Bästa kvällen i hela livet”

    Louise Ölvestig beskriver Allsången i Storebroparken som den bästa kvällen i sitt liv. Foto: Linnéa Nestor

  • Louise efter Allsången: ”Bästa kvällen i hela livet”

    Många, stora och små, besökte Allsången i Storebro i går kväll.

  • Louise efter Allsången: ”Bästa kvällen i hela livet”

    Klassikern Harpo bjöd på ett bra drag.

  • Louise efter Allsången: ”Bästa kvällen i hela livet”

    Om Brandsta Ciry Släckers körde "Kom och ta mig långt härifrån"? Jo, det gjorde de faktiskt.

  • Louise efter Allsången: ”Bästa kvällen i hela livet”

    Patric Engqvist debuter som allsångsledare tillsammans med Fredrik Thalin.

  • Louise efter Allsången: ”Bästa kvällen i hela livet”

    Martin Almgren och Elin Namnieks trivdes inte bara på scenen.

  • Louise efter Allsången: ”Bästa kvällen i hela livet”

    Det stora dragplåstret Martin Almgren tog i från tårna.

  • Louise efter Allsången: ”Bästa kvällen i hela livet”

    Många tog sig till Storebroparken i går kväll.

  • Louise efter Allsången: ”Bästa kvällen i hela livet”

    Storebrofamiljerna Åberg och Blomqvist är vana allsångsbesökare.

Louise efter Allsången: ”Bästa kvällen i hela livet”

Filtarna är utrullade i grässlänterna, solen har börjat gå ned bakom scenen och på första raden har någon gjort en skylt med idolens namn på. Att det är en utmärkt plats för en varm sommarafton är inget att orda om.
Årets Allsång i Storebroparken blev en lyckad kväll för alla som valt att ta plats i den vackra parken.

Annons:

Årets upplaga av Allsång i Storebro är den elfte i ordningen, och vädret blev alldeles perfekt för ett utomhusevenemang av det här slaget. Ljumma sommarvindar till aftonsol och doften av grillad korv och karameller. För Ann-Louise Glader i Storebro IF:s allsångsgrupp har det blivit en sommartradition. Några minuter innan starten känner hon sig lugn.

– Det känns jättebra, lugnt och tryggt. Efter alla år har vi blivit ett rutinerat gäng där alla vet sin plats och uppgift.

Nya allsångsledare för i var Patric Enqvist och Fredrik Thalin, och de guidade publiken genom kvällen på ett förträffligt sätt. De fick genast igång publiken med sin version av Solsidans signaturmelodi, och stämningen var god i hela parken.

”Publiken var underbar”

Kvällens artister var Martin Almgren, Harpo, Brandsta City Släckers, Elin Namnieks och Jahman Crew. Först upp på scenen för kvällen var lokalförmågan Elin Namnieks, som nyligen gick vidare till länsfinalen i tävlingen Svensktoppen Nästa.  

Hon körde egna låten ”Anyone”, och som sin allsång hade hon valt ”En kväll i juni”. Efter framträdandet kände hon sig glad och nöjd, och berättar att det var på håret att hon kunde komma.

– Jag har haft halsfluss i en vecka och har varit så rädd att jag skulle missa det här. Jag ser alltid fram emot mina spelningar, men det här var snäppet extra. Det kändes jättebra att vara på scen, publiken var glad och underbar.

Självklarhet på scen

Sedan tog artisterna plats på scenen en efter en, varvat med allsånger som ”Hooked on a feeling”, ”Kung i baren” och ”För kärlekens skull”. Fjortonåriga Emanuel Boigs framförde sin version av Justin Biebers ”Love yourself” med känsla i rösten, och Brandsta City Släckers inledde med låten ”15 minuter”.

När det blivit dags för Harpo att äntra scenen kom han ut i ett par hängselbyxor, stråhatt och röd slips, tillsammans med en självklarhet på scenen som inte många har. Han berättade för publiken om varför han valt allsången ”Jag vill ha en egen måne” av Ted Gärdestad.

– Jag blev kompis med Ted Gärdestad i början av sjuttiotalet, och vi skrev en låt ihop och turnerade tillsammans. Han blev min bästa vän inom musikbranschen, helt enkelt.

Ny låt

Idolvinnaren Martin Almgren, av allsångsledarna kallad ”mannen med den stora rösten”, fick mycket jubel när det var hans tur att sjunga, och han körde bland annat nya låten ”Golden” från kommande plattan, till publikens jubel.

Jubel fick även Storebro-bandet Jahman Crew, som körde egna låten ”Dagen efter imon” till sköna reggaetoner som passade utmärkt en sommarkväll i parken.

På en grön filt i sluttningen satt Storebro-familjerna Blomqvist och Åberg och njöt av solskenet och stämningen. De berättar att de besökt allsången nästan varje år sedan starten.

– Vi gillar det. Det är mysigt och fint, och roligt att få känna sig delaktig som publik när det är allsång, säger Sofie Åberg.

– Extra kul att Jahman Crew är här, de har spelats mycket hemma. Det var ett bra val av artist!

Hitsen

Det var god stämning i parken under hela kvällen, men under andra akten vaknade publiken till liv på riktigt. Artisterna hade sparat de största hitsen till slutet, och frågan är om det kanske var Harpos ”Moviestar” som blev kvällens absoluta höjdpunkt, då han även signerade sin keps som han kastade ut i publiken.

Men även när Brandsta City Släckers körde sin monsterhit ”Kom och ta mig långt härifrån” kom publiken igång på riktigt.

”Bästa kvällen i livet”

För femtonåriga Louise Ölvestig från Hultsfred var det ingen tvekan om vilken artist som var bäst under kvällen.

– Jag är här för att se Martin Almgren, han är min stora idol.

Hon hade gjort en skylt med hans namn, och berättar att hon gillade honom från första stund.

– Han har betytt väldigt mycket för mig, och han känns varm och naturlig. När han körde vinnarlåten från Idol blev det många tårar.

Mamma Carina Ölvestig berättar att tanken var att Louise skulle se Idolfinalen i Globen, men fick förhinder. Så att han blev årets artist i Storebro kunde inte ha blivit mer passande. Och Louise kände sig väldigt nöjd med kvällen.

– Det har varit den bästa kvällen i hela livet.

Annons:

Linnéa Nestor

linnea.b.nestor@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt